Viitorul – pas mare, cu dreptul, în retur


Viitorul Caransebeş – CS Moldova Nouă 3-0 (0-0)

În etapa cu numărul 14, prima a returului Campionatului 2016-2017 al Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 11 martie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe CS Moldova Nouă, într-un meci care nu a semănat cu niciunul jucat până acum de gugulani. Mai precis, pe parcursul celor 45 de minute ale primei reprize, gazdele au avut o singură ocazie la poarta celor din Moldova Nouă, în minutul 3, atunci când, după o lovitură liberă obţinută de Neagu la 25 de metri, Bona a executat scurt, până la Văluşescu, iar acesta a trimis cu boltă, mingea întâlnind transversala porţii apărate de Bunariu. În rest, a fost o primă parte pe care oaspeţii au început-o sus, practicând un joc agresiv, în care au intrat şi caransebeşenii, ambiţia şi nervozitatea ieşind la iveală în nenumărate rânduri, când centralul Dorian Micloşină a trebuit să întrerupă jocul pentru faulturi la limita cartonaşului galben. Trebuie spus că băieţii antrenaţi de Narcis Folea au stat bine în teren, închizând toate culoarele prin care gazdele puteau pătrunde spre poarta lor şi menţinând mai mereu balonul în zona neutră de la centrul terenului.

Repriza secundă a început cu o ocazie a oaspeţilor, în minutul 47 Truichici scăpând singur spre poarta gugulană, Birăescu a ieşit, jucătorul de la Moldova Nouă a pasat pe stânga până la Găină, însă acesta a întârziat şi caransebeşenii au avut timp să se replieze şi să îndepărteze pericolul.

Gazdele au dat primele semne de viaţă după o bună bucată de timp abia în minutul 48, după un fault comis de Constantinovici, la 18 metri, lovitura liberă bătută de Şandru trecând puţin pe lângă stâlpul drept al porţii oaspeţilor.

Preţ de câteva minute, cei de la Moldova Nouă au mutat jocul în jumătatea adversă, dând impresia că au venit la Caransebeş dacă nu după trei puncte, măcar după unul. N-a fost să fie, pentru că în minutul 55 Dragomir a obţinut o lovitură liberă de la 18 metri, central, aproape identică cu cea din urmă cu 7 minute, însă de această dată Neagu nu a mai ratat, mingea trimisă de el fiind deviată de zid şi intrând în plasa porţii lui Bunariu, care plecase pe şutul iniţial.

Golul al doilea al gazdelor a fost unul de toată frumuseţea, faza din minutul 63 avându-i ca protagonişti pe Dumitru şi pe Bona, şutul acestuia din urmă, din colţul careului, plasat, cu boltă, la colţul lung, oprindu-se în vinclul porţii unui Bunariu spectator.

Caransebeşenii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 69, însă şutul frumos al lui Neagu, din alergare, de la 18 metri, s-a dus la câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii oaspeţilor. Dumitru a trecut şi el pe lângă gol în minutul 75, când, bine lansat în adâncime, a rămas singur cu portarul care i-a ieşit în întâmpinare, şutul său de la 12 metri, la colţul lung, trecând puţin pe lângă ţintă.

A fost 3-0 în minutul 76, în urma unei faze în care Dumitru l-a angajat în careu pe Văcărescu, Bunariu a ieşit, iar atacantul caransebeşean a trimis elegant, pe lângă el, în plasă.

Ultima ocazie mai importantă a aparţinut tot caransebeşenilor, şutul lui Bona, de la 25 de metri, din lovitura liberă obţinută de Dumitru, fiind prins de Bunariu.

„Jocul de azi, primul meci din retur, a fost unul greu, aşa cum am tot spus în ultimul timp mă aşteptam la asta, fiindcă toate echipele se mobilizează împotriva noastră, prin urmare le-am spus jucătorilor să se concentreze, în primul rând. A fost un meci important şi prin prisma faptului că am obţinut cele trei puncte, a fost o victorie meritată, după un meci greu. În prima repriză şansele au fost 50-50 la sută, în a doua, însă, s-a văzut pregătirea fizică pe care am făcut-o în cantonamentul de la Băile Herculane. În etapa viitoare jucăm la Rafnic, trebuie să ne luăm toate măsurile, nu am mai evoluat niciodată acolo, pentru că adversara noastră e o echipă nou-promovată, şi sperăm ca terenul – pe care nu-l cunoaştem – să nu fie un impediment în obţinerea celor trei puncte”, a spus după meci antrenorul Viitorului, Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, Gh. Văluşescu (min. 74, B. Gulea), Ov. Bălan, Al. Dumitru, L. Vătafu, D. Bona (80, Fl. Dovlete), M. Dragomir, N. Imbre (66, I. Văcărescu), A. Neagu, D. Şandru, C. Arnăut; rezerve: D. Socaci, I. Toboşeru, M. Gheorghescu. Antrenor, Dan Doran.

CS Moldova Nouă: C. Bunariu, S. Miatovici, R. Ţuţulan, V. Nicolici, N. Constantinovici, Fl. Ursu, I. Turcin, D. Truichici (74, Fl. Kovaci), N. Folea, S. Nicolici (57, D. Jurca), A. Găină (65, D. Moţău). Antrenor, Narcis Folea.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină (Reşiţa), asistat la cele două linii de Silviu Haramuz (Reşiţa) şi Răzvan Nistoran (Oraviţa).

Observator: Gheorghe Tiuch (Caransebeş).

Sorin ROGOZ