Deponeul de la Lupac le dă cărăşenilor cu tarifele-n cap


Într-o recentă conferinţă de presă susţinută la sediul din Reşiţa al formaţiunii politice, preşedintele Filialei Caraş-Severin a Partidului Ecologist Român, Valentin Armaşu, a vorbit despre Deponeul Ecologic de la Lupac, care ar urma să devină operaţional în foarte scurt timp, chiar dacă acest lucru trebuia să se întâmple acum patru ani.
Valentin Armaşu s-a arătat chiar revoltat de lipsa de transparenţă din partea administraţiei publice în general, afirmând că, în cei patru ani în care a stat închisă, haldina a generat costuri imense pentru cetăţeni.
El a mai spus că a primit lista tarifelor majorate, practicate de operatorul de la deponeul de la Lupac. „La această haldină se va plăti o redevenţă de aproximativ 15.000 de lei pe lună, adică 5.400.000 de lei pe an. Acum, după patru ani în care nu s-a făcut nimic, vă rog să vă uitaţi la costurile care vor reveni cetăţenilor: de la 4 lei la 18 lei, de la 25 la 94, de la 62 la 159 de lei“, a declarat Armaşu.
Din acest motiv, vineri, 14 august, Partidul Ecologist Român a transmis Consiliului Judeţean o adresă în care solicită acestei instituţii să precizeze care sunt hotărârile prin care a fost aprobat contractul de delegare a gestiunii, respectiv prin care au fost aprobate modificările de tarife, şi dacă aceste modificări s-au făcut cu o fundamentare corectă, aşa cum o cere legislaţia actuală.
„La aceste tarife se mai adaugă şi preţul firmelor care au câştigat licitaţia, deci se mai pun şi costurile celor care strâng gunoiul. Nu ar fi corect faţă de cetăţeni să ni se spună aşa: deschidem din nou haldina de gunoi, va fi din nou un praf în ochi înaintea alegerilor. Nu ar fi corect să explicăm din start, dragi cetăţeni ai Caraş-Severinului, acestea vor fi tarifele când vom da drumul la haldina de gunoi? După calculele de astăzi, cu siguranţă mai ieftin este să-l ducem la Oradea“, a mai spus preşedintele ecologiştilor cărăşeni.
Bianca METEŞ