… dar fără glorie


  • Gloria Reşiţa – Scorilo-Autocatania II 6-0 (1-0)

Sâmbătă, 21 mai, în cadrul etapei cu numărul 31, cea de a doua echipă a clubului caransebeşean Scorilo-Autocatania a jucat la Reşiţa, în compania Gloriei, ocupanta primului loc în clasamentul Ligii a IV-a. Cu multe absenţe în lot – patru jucători fiind convocaţi la prima formaţie, care a evoluat, tot sâmbătă, pe teren propriu cu Bihorul Beiuş –, caransebeşenii se aşteptau la un meci greu, împotriva unei echipe care, cel mai probabil, va susţine barajul de promovare în Liga a III-a.

Scorul a fost deschis relativ repede, în minutul 6, când, în urma unui corner executat de pe stânga de Oncică, Costescu s-a înălţat la 8 metri şi a trimis cu capul în poartă. Cei care au avut mai mult iniţiativa în continuare au fost tot reşiţenii. În minutul 20, Mezin a bătut bine un corner de pe partea stângă, devierea cu capul, a lui Oncică, trecând la câţiva centimetri de bară, după două minute fiind rândul lui Izvernar să rateze din poziţie favorabilă, şutul său cu latul, de la 8 metri, fiind prins de Socaci. Oncică a avut şi el o fază frumoasă, în minutul 40, când, după ce driblat la 18 metri, a tras în cros, şutul său la colţul lung trecând milimetric de poartă. Caransebeşenii au replicat o singură dată mai tăios, în minutul 42, însă şutul lui Frenţ, de la 20 de metri, a fost reţinut de portarul gazdelor, Jorj.

Partea a doua a început cu un atac al oaspeţilor, Ştefănuţ trăgând de la 25 de metri, David a urmărit balonul, însă nu a reuşit să-l devieze spre poartă. Echilibrul s-a menţinut până în minutul 62, când Izvernar a scăpat pe dreapta, Socaci i-a ieşit în întâmpinare, mingea l-a depăşit în careu, ajungând la Beloescu, acesta a driblat scurt şi a trimis balonul în poarta părăsită de goal-keeper-ul caransebeşean. După două minute, rolurile s-au inversat, Beloescu centrând perfect de pe dreapta, iar Izvernar a reluat cu latul, de la 12 metri, direct în vinclul porţii apărate de Socaci, ducând scorul la 3-0.

Gazdele au controlat mai bine jocul, făcând şi mai multe schimbări şi împrospătând atacul, măsură necesară având în vedere căldura înregistrată la ora disputării meciului, astfel că, iar în minutul 72, Oncică a centrat de pe stânga, iar nou-intratul Vucu a trimis, de la 8 metri, în colţul stâng al porţii lui Socaci. 5-0 s-a făcut în minutul 84, după o fază în care Ştefănuţ a deviat centrarea de pe dreapta a lui Creţan, punându-i mingea pe cap lui Vucu, care, de la 12 metri, l-a ,,pedepsit” din nou pe Socaci. Golul cu numărul 6 a fost înscris la ultima fază de joc, de către acelaşi Vucu, care a trimis cu latul, de la 4 metri, o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Beloescu.

Gloria Reşiţa: Jorj, Nica, Gliguţă, Domondi (Bordea), Izvernar (Creţan), Mezin (Lupu), Costescu (Vucu), Beloescu, Beică, Oncică, Lazarovici; rezerve: Caramalău, Ursu, Uţiu. Antrenori: Andrade Bichescu, Kiss Zoltan.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ştefănuţ, Urs, Puşchiţă, Lepa (Belcotă), Ivanici, Dovlete, Frenţ, Vulpeş, Boureanu, David (Belin). Antrenori: Dan Doran, Florin Bistrian.

A arbitrat la centru Paul Peica, asistat la cele două linii de Marius Nicoară şi Silviu Haramuz.

Observatori: Cornel Corocan, Răzvan Dumitru.

În etapa a 32-a, intermediară, caransebeşenii au jucat miercuri, 25 mai, acasă, cu Recolta Berzovia, iar sâmbătă, 28 mai, vor evolua în deplasare, la Prolaz Karasevo.