Cupa Rotary Caransebeş, o frumoasă propagandă făcută Sportului minţiiEdiţia 2021 a Cupei Rotary Caransebeş la Şah, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Casa de Cultură „George Suru”, a reunit la start 51 de sportivi din Caransebeş, Obreja, Păltiniş, Bolvaşniţa, Teregova, Timişoara, Reşiţa şi Bocşa, cu vârste cuprinse între 6 şi 80 de ani, jucători clasificaţi sau amatori, toţi uniţi de pasiune pentru Sportul minţii.
Pe durata celor 7 runde desfăşurate în sistem elveţian, cu timp de gândire de câte 10 minute de jucător, cu 2 secunde adăugare la fiecare mutare, s-a jucat un şah de calitate, cu partide pe muchie de cuţit.
La final s-a impus, conform coeficienţilor valorici, maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu (Caransebeş), urmat de colegii săi de la Muncitorul Reşiţa – Alexandru Tunaru (Obreja) şi Mihai Bolintiş (Reşiţa).
În întrecerea veteranilor s-a impus Gheorghe Stroescu (Reşiţa), urmat de Andrei Bartha (Timişoara) şi Marcel Fometescu (Caransebeş).
La Jucători cu ELO<2000, locul I a fost ocupat de Ioan Calomfirescu, urmat de Horia-Ion Irimia (ambii din Reşiţa) şi Ilie Pîrvulescu (Teregova).
La Jucători cu ELO<1600, locul I a fost ocupat de Albert Marian Drăgoi (Bocşa), urmat de Cristian Manuel Posta (Caransebeş) şi Andrei Izsak (Timişoara).
La Jucători de categoria I, locul I a fost ocupat de Trifu Vuita (Reşiţa).
Cel mai bun jucător până la categoria a II-a a fost Ion Tutuianu (Reşiţa).
La Feminin, locul I a fost adjudecat de Rozeta-Daniela Muselin (Caransebeş).
La Juniori, locul I a fost ocupat de Alin Stîngu (Reşiţa), urmat de Christian Arrydan Tamaş (Caransebeş) şi Alexandru David Korcsek (Reşiţa).
La Junioare, locul I – Anca Maria Teclis (Reşiţa), urmată de surorile Lidia Gavrilovici Didraga şi Debora Ruth (Păltiniş).
La Juniori 12 ani, locul I a fost ocupat de Ion-Valentin Văduva, urmat de Cătălin-Vlad-Aurelian Guţu, Ana-Maria-Iulia Popovici, Maria-Alexandra Bîrdeanu (toţi patru din Reşiţa) şi caransebeşenii Horia Justin Radu şi Flavius Micu Jurescu.
La Copii 10 ani, locul I – Bogdan Andrei Grecu, urmat de David Cocartau (ambii din Caransebeş).
La Copii 8 ani, locul I a fost adjudecat de Zian-Matei Grecu, urmat de Maria-Georgiana Scurtu (ambii din Caransebeş).
Cel mai tânăr participant la această întrecere a fost Iris-Maria Bejinariu (Reşiţa).
A fost îmbucurătoare forma bună manifestată de cei de la Muncitorul Reşiţa (echipa fanion a judeţului, în perspectiva Diviziei A), dar şi evoluţia foarte bună a juniorilor Alin Stîngu, Albert Marian Drăgoi, Alexandru David Korcsek, Christian Arrydan Tamaş şi Ion-Valentin Văduva care sperăm că vor fi schimbul de mâine al şahului din Caraş-Severin.
Pentru eforturile lor, organizatorul – Clubul Rotary Caransebeş – i-a răsplătit cu premii în cupe, medalii, diplome şi bani, fondul total de premiere depăşind 2.500 de lei.
Sorin ROGOZ