Cine ar fi crezut?


Scorilo-Autocatania – FC Hunedoara 1-0 (1-0)

Greu de imaginat, chiar şi pentru cel mai înfocat suporter al ,,driverilor” din Balta Sărată, că echipa caransebeşeană, nou-promovată în cel de al treilea eşalon, va ajunge, din Liga a IV-a, pe locul doi în Liga a III-a, în primul sezon de participare. Şi, totuşi, după meciul de sâmbătă, 16 aprilie, visul a devenit realitate. La sfârşitul săptămânii trecute, băieţii antrenaţi de Ion Ibric au întâlnit pe teren propriu pe FC Hunedoara, partida fiind considerată derby-ul seriei, pentru că se confruntau ocupantele locurilor doi şi trei ale clasamentului.

Jocul a început într-o notă de echilibru, de remarcat fiind presiunea pe care oaspeţii au exercitat-o asupra mijlocului şi apărării caransebeşene. Tot hunedorenilor le-a aparţinut şi prima fază de poartă, înregistrată în minutul 11, când Păcurar a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, mingea a fost deviată de pădurea de picioare din careu, după care s-a scurs pe lângă bara porţii apărate de Vulpescu. În replică, gazdele au avut o pătrundere a lui Văcărescu, în minutul 16, însă portarul Moldovan a fost mai rapid şi a plonjat la picioarele atacantului caransebeşean. Tot băieţii lui Ion Ibric au fost cei care puteau deschide scorul, în minutul 28, când Tică, bine angajat în careu, a rămas singur cu Moldovan, însă ,,scăriţa” lui s-a scurs la doar câţiva centimetri de bară.

Golul a venit în minutul 37. Feneş a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-dreapta, iar Ţimbota s-a înălţat şi a trimis cu capul din mijlocul careului, goal-keeper-ul oaspeţilor asistând la fază ca simplu spectator. Faptul că fazele de poartă au fost puţin numeroase se poate explica şi prin aceea că ,,centralul” Eugen Gheorghiu a fragmentat jocul, fluierând aproape orice infracţiune, cât de mică, deşi uneori putea lăsa liniştit meciul să curgă. Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut caransebeşenilor, în minutul 40, Neagu, excelent angajat de Tică, trăgând, de la doar 6 metri, pe lângă poartă.

Repriza secundă a însemnat continuarea primei părţi, de parcă nu ar fi existat pauza. Perioadele de dominare au alternat, echilibrul fiind aproape perfect, lucru de altfel normal, pentru că s-au întâlnit două formaţii bune, apropiate valoric, dovadă locurile doi şi trei ocupate în clasamentul seriei. Prima ocazie a celei de a doua părţi a aparţinut hunedorenilor, şutul lui Todea, de la 25 de metri, trecând puţin pe lângă poartă. În minutul următor, Ciobanu a fost faultat la marginea careului oaspeţilor, însă şutul lui Feneş, de la 18 metri, a fost respins cu pumnii de Moldovan.

Pe măsură ce se apropia sfârşitul meciului, tehnicianul hunedorean Ioan Petcu a întărit atacul, prin introducerea în teren a lui Trăşcan, Şandor şi Stanciu, făcând egalarea. În minutul 71, Stanciu a prins un şut sănătos de la 20 de metri, însă Vulpescu s-a întins şi a reţinut de la rădăcina barei. Despre portarul gazdelor se cuvine să mai spunem că a dat, pe tot parcursul întâlnirii, siguranţă apărării caransebeşene, ieşind bine pe toate centrările şi rezolvând cu calm toate mingile trimise de oaspeţi în careul său.

În minutul 77, Văcărescu a încercat să-l angajeze frontal pe Coman, însă Moldovan, mai rapid, a ieşit şi a respins cu piciorul de la 20 de metri. Spre final, oaspeţii au atacat dezlănţuit, însă nu s-au ales decât cu un cartonaş galben, arătat lui Şandor, care a faultat în atac, după care tot el a protestat, cerând lovitură de la 11 metri.

A fost un meci greu, dar frumos, care le-a adus ,,driverilor” 3 puncte care i-au urcat pe poziţia secundă a clasamentului.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Grigorie, Românu, Patrona, Ţimbota, Feneş, Şt. Bălan, Ciobanu, Văcărescu (Boureanu), Neagu (Porcescu), Tică (Coman); rezerve: Socaci, Covăsală, Păvălan. Antrenor, Ion ibric.

FC Hnedoara: Moldovan, Samoilă, Creţu, Tesic, Costea, Păcurar, Ilas (Stanciu), Todea, Cristian (Trăşcan), Ilie (Doroi), Ban (Şandor); rezerve: Băeşu, Roiu, Sakic. Antrenor, Ioan Petcu.

A arbitrat la centru Eugen Gheorghiu (Timişoara), asistat la cele două linii de Robert Pantiş şi Mihai Jivan (ambii din Arad).

Observator, Mihai Prunariu (Tg. Jiu).

În etapa cu numărul XXIII, programată sâmbătă, 23 aprilie, caransebeşenii vor sta.