„Credință și loialitate” pentru caransebeşeanca Ana-Cristina PopescuLa sfârşitul lunii trecute, în Sala „Constantin Brâncuși” de la Palatul Parlamentului din București, s-a celebrat pentru a cincea oară Ziua Ziaristului Român, aceasta devenind o tradiție a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Cu prilejul acestui eveniment, UZPR a acordat Premiile „Eminescu Ziaristul”, acţiune aflată la cea de-a șaptea ediție. Celebrarea Zilei Ziaristului Român a coincis și cu un alt moment important în istoria jurnalismului, Centenarul Uniunii Ziariștilor Profesioniști.
În cadrul festivităţii moderate de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, și de Ovidiu Zanfir, au fost acordate distincțiile „Credință și loialitate” mai multor jurnaliști, care s-au remarcat în anul 2018 printr-o activitate bogată și de calitate, în spiritul credinței și loialității pentru valorile naționale în presa scrisă și on-line, în radio, televiziune, prin editarea unor volume de publicistică. Distincțiile au fost înmânate de scriitorul și jurnalistul Nicolae Băciuț.
Printre jurnaliștii premiați s-a numărat şi Ana-Cristina Popescu din Caransebeș, despre care scriitorul și ziaristul Ovidiu Zanfir a menționat că „este profesor de limba română în localitatea natală, Oțelu Roșu. A publicat până în prezent douăzeci și trei de volume – romane, teatru, publicistică, poezie, un auxiliar didactic, șapte antologii și o lucrare monografică despre localitatea Oțelu Roșu. A fondat revista on-line «În bătaia peniței» la Caransebeș și scrie permanent în peste alte zece publicații unde promovează limba română, cultura și spiritualitatea românească“.
Bianca METEŞ
Foto: Adrian POPESCU