Copiii de la „C.D. Loga” au schimbat prefixul


După ce la finele lunii octombrie, elevii de clasa a II-a ai Lidiei Todor, de la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din Caransebeş, au marcat cu fast şi bucurie împlinirea a 200 de zile de şcoală, vineri, 17 ianuarie, a venit rândul colegilor de clasa a III-a C şi Germană să dubleze zilele de şcoală şi să le sărbătorească alături de dăscăliţele lor, Monika Pelin şi Mihaela Pral.

Deşi astfel de evenimente sunt specifice alternativei educaţionale Step by Step, sunt binevenite în orice colectiv de elevi, fiindcă copiii au nevoie de ritualuri zilnice sau periodice, ca să simtă apartenenţa la colectivul din care fac parte, exact aşa cum evenimentele sărbătorite în familie îi unesc pe membrii acesteia mai mult”, ne-a declarat Monika Pelin. „Clasa de Germană a sărbătorit ca eschimoşii, prin finalizarea unui proiect tematic, dedicat lui Fram, ursul polar, carte lecturată de copii de curând, iar cei de la clasa paralelă au sărbătorit româneşte, fiindcă, printr-o frumoasă coincidenţă, lecţia de la disciplina opţională «Educaţie Europeană» a avut ca subiect de studiu chiar România. Ne-am vizitat reciproc, am schimbat impresii, fiecare clasă a prezentat celeilalte ceea ce a lucrat în această zi specială. Am avut şi invitaţi, elevi de liceu, Marina şi Alina, volunare ale proiectului naţional «Învăţăm să ne jucăm», ne-au oferit o oră de joacă şi bună-dispoziţie David, Aida şi Daiana, ei cântându-ne la chitară. Aceasta înseamnă pentru copiii noştri şcoala prietenoasă”, ne-a spus Mihaela Pral.

Toate zilele de şcoală au fost interesante. Nu m-am plictisit niciodată şi nici nu aş fi avut când. Muncim foarte mult, dar pentru noi muncim. Am învăţat multe şi mai avem multe de învăţat. Să fii elev nu-i lucru uşor, dar este extraordinar să înveţi alături de colegi. Aşteptăm cu nerăbdare să împlinim şi 500 şi 600 de zile de şcoală, anul viitor”, a spus Constantin, în timp ce îşi exprima părerea în faţa colegilor despre ce înseamă pentru el cele 400 de zile de şcoală trecute. Dar, până atunci, urmează 100 de zile de învăţat.

Mădălina DOMAN