Consilierii caransebeşeni şi-au rotunjit indemnizaţiile


Reuniţi vineri, 28 iulie, aleşii caransebeşeni au aprobat proiectul de hotărâre privind indemnizaţia pe care o vor primi pentru participarea la şedinţele Consiliului local sau la cele ale Comisiilor de specialitate. Proiectul iniţiat de Felix Borcean prevedea ca aceasta să fie de 3 la sută din indemnizaţia lunară a primarului, numărul de şedinţe de Consiliu local fiind de două, una ordinară şi una extraordinară.

La solicitarea consilierului PSD Valentin Dascălu, proiectului de hotărâre i s-a adus un amendament, astfel încât procentul din salariul lunar al primarului s-a modificat de la 3, cât era iniţial, la 5, cât a spus consilierul social-democrat că este maximul prevăzut de Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, actualizată şi modificată.

Eu am propus 3 la sută din salariul primarului pentru fiecare şedinţă, care este de 6,5 ori salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, ceea ce înseamnă 9.425 de lei brut, iar net 6.640 de lei. Acum, indemnizaţia unui consilier este de 282 de lei, după majorarea aprobată astăzi ea ajungând la 471,25 lei. Această sumă, înmulţită cu doi – o şedinţă ordinară şi una extraordinară de consiliu – dă un brut de 942,50 de lei pe lună pentru fiecare consilier, indemnizaţia neavând voie să despăşească zece la sută din salariul primarului. Eu zic că, pentru actuala conjunctură bugetară, 3 la sută era o sumă decentă. În aceste condiţii devine tentantă funcţia de consilier local, nu? Şi, atunci, poate că lista propusă de fiecare partid la alegeri va fi un pic diferită”, a spus Felix Borcean.

Sonia BERGER