La Caransebeş, Viitorul sună bine


O parte a lotului echipei Viitorul Caransebeş s-a reunit luni, 7 august, după vacanţa de vară, pe stadionul din Balta Sărată. Aşa după cum i-am informat pe cititorii noştri, o parte dintre jucătorii care au evoluat în campionatul trecut au părăsit echipa, staff-ul tehnic al gugulanilor făcând câteva achiziţii în această perioadă, cu dorinţa declarată ca, în noua componenţă, Viitorul să câştige următorul sezon al Ligii a IV-a şi, totodată, să promoveze în cel de al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

Au răspuns, deci, la primul fluier al antrenorului Dan Doran mai mult de jumătate dintre componenţii echipei, cei care nu au venit la stadion fiind cu toţii învoiţi din motive obiective, ei urmând să se alăture coechipierilor cel mai târziu la sfârşitul acestei săptămâni. Lotul formaţiei Viitorul Caransebeş pentru Campionatul 2017-2018 al Ligii a IV-a este următorul: Cristian Birăescu, Daniel Socaci, Denis Căldăraş (portari), Gheorghe Valuşescu, Ovidiu Bălan, Mihai Mariţescu, Laurenţiu Vătafu, Herman Bona, Goriţă Negrei, Alin Ţundrea (fundaşi), Alexandru Dumitru, Nicolae Jula, Ştefan Bălan, Alexandru Ciucur, Ionuţ Văcărescu, Ion Feneş, Cosmin Ţuţul, Nicuşor Imbre (mijlocaşi), Daniel Şandru, Alexandru Avramovici, Adrian Neagu, Cristian Nicoară (atacanţi).

„Am format un lot de 22 de jucători, optând pentru sportivi de calitate. Aveam şi varianta de a schimba staff-ul tehnic, dar până la urmă această opţiune a căzut, urmând să mergem în continuare în aceeaşi formulă, preferând să aducem fotbalişti care au confirmat în sezonul trecut la echipele la care au evoluat. Mă bucur că am reuşit să aducem feţe noi în vestiar, cum ar fi Alexandru Avramovici, Alexandru Ciucur şi Alin Ţundrea de la contracandidata noastră la titlu, Voinţa Lupac, echipă care, cel mai probabil, se va întări şi ea, la fel ca şi celalalte formaţii din Liga a IV-a, de la Clubul Sportiv Şcolar Caransebeş i-am adus pe Nicolae Jula, Cristian Nicoară, Cosmin Ţuţul şi pe Alex Dumitru, care în sezonul trecut a jucat tot la noi, tineri pregătiţi de profesorii Rivelino Sbenghea şi Toma Peica, pe Goriţă Negrei şi Herman Bona de la CSM Şcolar Reşiţa, precum şi pe Ştefan Bălan şi pe Mihai Mariţescu de la Rapid Buchin, iar Nicuşor Imbre, care a fost plecat în străinătate, s-a întors la echipă. Cu aceste achiziţii, plus băieţii pe care i-am păstrat, sperăm să ne îndeplinim obiectivul, respectiv câştigarea campionatului Ligii a IV-a şi promovarea în eşalonul superior. Avem o echipă care, cu siguranţă, se va bate la titlu. Sperăm ca băieţii să joace ceea ce au învăţat, sunt jucători profesionişti, din punctul meu de vedere, care, cu siguranţă, ştiu ce vor şi avem cu toţii acelaşi obiectiv – campionatul şi promovarea. De aceea ne-am adunat la Viitorul, fiindcă ne dorim în Liga a III-a”, a spus preşedintele clubului gugulan, Ovidiu Chimigeriu.

Antrenamentele echipei vor avea loc lunea, miercurea şi vinerea, cu excepţia săptămânilor în care, în week-end, caransebeşenii vor disputa meciuri amicale, caz în care ultimul antrenament se va ţine joia. Prima partidă de verificare este programată pentru data de 19 august, adversara urmând să fie stabilită în cel mai scurt timp, existând în acest sens propuneri şi din Liga a IV-a, şi din Liga a III-a.

„Până la debutul campionatului, care este programat pentru începutul lunii septembrie, vom susţine, cu siguranţă, trei meciuri amicale”, a mai spus Ovidiu Chimigeriu.

Sorin ROGOZ