Elicopter SMURD la meciul Ezeriş – CaransebeşProgresul Ezeriş – Viitorul Caransebeş 1-3 (0-0)
În cadrul etapei cu numărul 22 a Ligii a IV-a, duminică, 12 mai, s-a disputat partida dintre Progresul Ezeriş şi Viitorul Caransebeş, una cu importanţă deosebită, deoarece, în cursa de urmărire a liderului, care şi-a amânat meciul de la Moldova Nouă, gugulanii nu-şi permit niciun pas greşit, singura lor variantă pentru acest meci fiind doar victoria.
La trei minute după fluierul de început, partida a fost întreruptă, deoarece un elicopter SMURD a aterizat pe Stadionul Gloria, acolo unde îşi dispută Progresul Ezeriş meciurile pe teren propriu, pentru a transporta o pacientă aflată în stare gravă, de la Spitalul Judeţean din Reşiţa, la o unitate medicală din Timişoara.
A fost o primă repriză săracă în faze de poartă, mingea fiind plimbată mai mult de-a latul terenului, între cele două careuri, de jucătorii ambelor echipe. Au fost şi câteva excepţii, însă niciuna nu a pus cu adevărat în pericol vreuna dintre porţi. Astfel, în minutul 9, Mărgan, de la oaspeţi, a centrat de pe dreapta, Neagu a deviat cu capul până la Nicola, însă şutul acestuia de la 12 metri nu a avut forţă, iar Andrici a reţinut. Peste trei minute, Jula l-a văzut demarcat pe Nicola, i-a trimis acestuia în adâncime, însă portarul gazdelor a fost mai rapid şi a degajat cu piciorul balonul din faţa atacantului gugulan.
Abia în minutul 37 oaspeţii au mai pus în pericol poarta Ezerişului, în urma unei lovituri libere dictate după un fault al lui Sîrbu asupra lui Neagu, execuţia lui Jula, de la 18 metri, fiind respinsă de Andrici, în faţă, reluarea lui Neagu, cu capul, de la 8 metri, ducându-se peste poartă. În penultimul minut al primei reprize, Megheleş a centrat de pe dreapta în faţa porţii, iar Nicola, de la 6 metri, dar din poziţie incomodă, a trimis peste transversală.
Caransebeşenii au deschis scorul la doar 8 minute de la reluare, în urma unei faze excelente făcute de Negoescu, care, angajat de Jula pe partea stângă, a intrat în careu talonat de Guţu, l-a driblat pe acesta, a întors încă doi fundaşi adverşi cu o fentă din corp, după care a şutat sec de la 8 metri, la colţul scurt, la rădăcina barei, mingea, atinsă de Andrici, poposind în poarta Progresului.
Gugulanii şi-au mărit avantajul după doar trei minute, în urma unei lovituri libere dictate pentru un fault al lui Albu asupra lui Jula, la 20 de metri, şutul lui Neagu fiind respins de Andrici în lateral, Negoescu a recuperat şi a centrat lung, iar Megheleş a şutat puternic în colţul lung, învingându-l pe goal-keeper-ul Ezerişului.
Gazdele au pus în pericol poarta caransebeşeană în minutul 59, când Sîrbu a şutat puternic de pe aripa dreaptă, mingea trecând razant cu transversala porţii apărate de Birăescu.
În minutul 62, Nicola, aflat pe aripa stângă, a centrat înalt, Megheleş a întors cu capul înapoi, la Neagu, şutul acestuia de la 16 metri fiind prins de Andrici.
Oaspeţii puteau să-şi majoreze avantajul în minutul 67, după o fază în care Jula a recuperat o minge, i-a pasat lui Neagu, care l-a angajat perfect în adâncime pe Negoescu, iar acesta, deşi talonat de Gherghel, a şutat puternic de la 14 metri, Andrici respingând balonul cu o paradă spectaculoasă.
Goal-keeper-ul Ezerişului a fost învins pentru a treia oară în minutul următor, când Nicola i-a pasat în adâncime, pe dreapta, lui Neagu, acesta a intrat în careu şi a şutat imparabil în colţul lung al porţii apărate de Andrici.
Caransebeşenii au mai avut o ocazie în minutul 71, când Dragomir a centrat de pe stânga, până la Megheleş, aflat la 12 metri, gugulanul fiind contrat în ultima clipă de Curcudel, care a trimis în corner. Peste doar două minute, Dragomir a avansat spre careul advers talonat de Duman, şutul puternic al gugulanului, de la 18 metri, fiind respins cu un reflex spectaculos de Andrici. Portarul gazdelor a mai avut o intervenţie în minutul 78, când a reţinut lovitura liberă expediată de Negoescu de la 22 de metri lateral stânga. Tot Andrici şi-a mai salvat echipa de la gol în minutul 79, în urma unei faze în care Neagu a bătut un corner de pe partea stângă, Urlică a respins cu capul până la acelaşi Neagu, şutul din unghi al acestuia, la colţul scurt, la rădăcina barei, fiind deviat în corner, cu piciorul, de portarul gazdelor.
Jucătorii antrenaţi de Cristian Şodâncă au redus din handicap în minutul 81, atunci când Stanca a vrut să degajeze o minge din propriul careu, însă balonul l-a lovit în plex pe Pisoi şi l-a depăşit pe Birăescu, prins puţin ieşit din poartă.
Ultima fază mai importantă s-a consemnat în minutul 84, când Pisoi s-a prăbuşit în careul caransebeşean de lângă Stanca, centralul Ştefan Diaconu arătându-i jucătorului gazdelor cartonaşul galben pentru simulare.
Progresul Ezeriş: D. Andrici, M. Albu, C. Doană (min. 86, P. Corneanu), R. Ciurea, F. Guţu (65, Al. Leonte), M. Curcudel, H. Marişescu (58, F. Duman), Al. Urlică, A. Sîrbu, R. Gherghel, I. Simion (60, M. Pisoi); rezerve: F. Burdan, C. Şodâncă. Antrenor, Cristian Şodâncă.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, I. Mărgan (69, F. Boieriu-Ujică), C. Arnăut, R. Stanislav, N. Stanca, A. Megheleş, N. Jula (82, C. Nicoară), I. Drăgoi, Al. Nicola (69, B. Dragomir), C. Negoescu, A. Neagu; rezervă, C. Govoşdeanu. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Ştefan Diaconu, asistat la cele două linii de Roberto Svatsinka şi Ghiţă Scînteie.
Observatori: Viorel Lolea şi Dan Miholcea.
Sorin ROGOZ