Cetăţenii, mai tari ca firmele la impozite


Profitând de bonificația de 10 la sută acordată celor care îşi plătesc până în 31 martie impozitele datorate la bugetul local pe clădiri și terenuri, caransebeşenii s-au prezentat în număr mare la ghişeele Compartimentului Impozite și Taxe din cadrul Primăriei municipiului.

Astfel, la impozitul pe clădiri au fost achitate 59,08 la sută din debitele contribuabililor persoane fizice, 59,46 la sută din impozitul pe terenuri și 46 la sută din impozitul pe autovehiculele sub 12 tone, rezultând o medie de 54,85 la sută impozite și taxe locale încasate la bugetul local în primele trei luni ale acestui an.

În ceea ce priveşte persoanele juridice de pe raza municipiului, acestea au achitat 54,13 la sută din debitele curente la impozitul pe terenuri și 52,01 la sută din cel pe clădiri, iar la impozitul pe mașini, 43,5 la sută la cele sub 12 tone și 40,8 la sută la cele peste 12 tone. În total, de la persoanele juridice s-au încasat în primele trei luni 47,61 la sută din impozitele și taxele pe anul în curs. (B. Meteş)