Apel: folosiţi cardurile!


Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Caraş-Severin au făcut recent un apel către cetăţenii care au intrat în posesia Cardurilor naţionale de sănătate, pentru a le folosi încă de pe acum, chiar dacă ele vor deveni obligatorii doar de la 1 mai.

Până în momentul de faţă, în judeţ au fost emise 210.000 de carduri, dintre care 189.785 au intrat în posesia asiguraţilor prin intermediul serviciilor poştale. Un număr de 7.988 au fost transmise de Casa de Asigurări către medicii de familie, iar 1.197 au fost ridicate personal de către asiguraţi de la sediul CJAS.

De asemenea, 51 de persoane au refuzat să intre în posesia cardului, o parte dintre acestea invocând motive religioase. Conform declaraţiilor Mirelei Zeman, director Relaţii contractuale în cadrul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, accesul la servicii medicale de către persoanele care nu au intrat în posesia cardului se va face începând cu data de 1 mai doar în baza adeverinţei de asigurat emisă de Casa de Asigurări de Sănătate, aceste adeverinţe având o valabilitate de trei luni.(B. Meteş)