Municipalitatea le-a pus gând rău rablelor abandonate pe domeniul public


În cursul săptămânii trecute, primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean, a făcut o vizită în cartierul Pipirig, în vederea identificării unor spaţii care ar putea fi amenajate ca locuri de parcare, ca urmare a faptului că una dintre problemele semnalate încă de anul trecut de cetăţenii din zonă era aceea a parcărilor de pe strada George Buitu.

De aici, am vizitat şi alte zone ale acestei părţi a cartierului şi am identificat încă vreo trei sectoare care pot fi amenajate. Unele dintre ele sunt deja asfaltate, trebuie doar trasate şi marcate corespunzător. În plus, am mai ascultat şi celelalte probleme reclamate de cetăţeni, şi cred că ele pot fi soluţionate foarte repede, fiind vorba despre parcările pe cămine cu apometre, care trebuie să fie clar delimitate, problema locurilor de joacă, chiar am descoperit un spaţiu care se pretează foarte bine pentru amenajarea unui asemenea obiectiv, şi, de asemenea, un spaţiu mixt, unde vor fi amenajate parcări şi locuri de joacă”, a spus edilul.

Felix Borcean a mai declarat că, în ceea ce priveşte maşinile dezafectate şi abandonate pe domeniul public, a discutat problema cu conducerea Poliţiei locale, inclusiv blocarea cu aparatură specifică a autoturismelor parcate neregulamentar, o procedură de durată, însă, urmând ca angajaţii de la Domeniul public să se deplaseze pe teren pentru a indentifica respectivele autovehicule.

Referitor la maşinile parcate pe strada Nicolae Bălcescu, unele fiind scoase la vânzare chiar în zona staţiei de autobuz, primarul municipiului a spus că a luat legătura cu proprietarul autoturismelor şi au convenit să rezolve problema pe cale amiabilă, acesta urmând să mute vehiculele din acel loc.

Bianca METEŞ