În Centrul civic se repară… ora exactă


Consilierii locali caransebeşeni au aprobat în şedinţa de joi, 28 aprilie, cu unanimitate de voturi, propunerea Comisiei de selecţie a unor solicitări pentru finanţare în domeniile cultură, religie și sport, cereri întocmite şi depuse în baza şi în condiţiile Legii Nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

În acest context, au fost aprobate solicitările venite din partea Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş, pentru organizarea Memorialului „Iosif Korka”, pentru Cupa Clubului Sportiv Şcolar la fotbal şi pentru un memorial dedicat antrenorilor de volei Titus Stanimirescu şi Mircea Busu. „Totodată, a primit undă verde demararea activităţii sportive la Centrul de copii şi juniori «Viitorul» Caransebeş. Este vorba despre un centru de fotbal unde se doreşte să fie pregătite şi încurajate tinerele talente din municipiu, în vederea creării unei pepiniere proprii, un nucleu de jucători originari din oraș, pentru a nu ne mai confrunta cu problemele pe care le-am întâmpinat până nu demult, atunci când echipa din Caransebeș a jucat cu fotbalişti transferaţi din alte localităţi, sau chiar din alte ţări. Finanţarea va fi făcută de la Consiliul local”, a spus Marcel Vela.

De asemenea, începând de luna aceasta, va fi reînfiinţat Ansamblul „Doina Banatului”. „Această formaţie înseamnă tradiţie, înseamnă cultură, înseamnă istoria pe care Ansamblul artistic «Doina Banatului» a scris-o de-a lungul deceniilor. Astfel, activitatea acestei formaţii va demara încă din cursul lunii mai”, a declarat, după şedinţă, edilul municipiului Caransebeş.

Pe de altă parte, în cadrul aceleiaşi Hotărâri de Consiliul Local, a fost aprobată solicitarea venită din partea Bisericii Romano-Catolice, privind repararea clopotelor, care datează din secolul al XIX-lea, şi a ceasurilor situate pe cele trei faţade ale turnului acestui vechi lăcaş de cult, aflat în centrul municipiului.

Conform declaraţiilor primarului Marcel Vela, în luna mai va urma încă o etapă de evaluare a documentaţiilor depuse de solicitanţi la Primăria Caransebeş.

Sonia BERGER