Centru de zi la Maciova


La Maciova, sat aparținător comunei Constantin Daicoviciu, a început construirea unui Centru de zi pentru copiii școlari proveniți din familii nevoiaşe. Conducerea administraţiei publice locale, prin primarul Daniel Boambeş, a accesat fondurile necesare realizării acestui obiectiv, prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, pentru construirea clădirii, iar finanţarea pentru dotarea interioară a obiectivului cu mobilier, veselă și diverse materiale va fi suportată din fondurile bugetului local.

După ce proiectul de finanţare a devenit eligibil şi a fost încheiat contractul de finanţare, au fost demarate procedurile mai multor licitaţii, printre care cele pentru realizarea proiectului tehnic și pentru executarea lucrărilor de construire a obiectivului.

Procedurile de implemetare a proiectelor pe fonduri europene sunt dificile, dar, dacă se regăsesc în rezultate, merită efortul depus. Termenii de îndeplinire a proiectului sunt foarte stricți, iar pentru finalizarea lucrărilor de construire a obiectivului, firma contractantă are la dispoziție cinci luni. Costurile de execuție a proiectului sunt suportate de firma constructoare, iar în urma depunerii situațiilor de plată și a verificărilor în teren a lucrărilor, aceste cheltuieli vor fi decontate către constructor”, a spus primarul Daniel Boambeş. (M. Doman)