Primărie „la patru ace”, la Bucoşniţa


primaria bucosnita 2 primaria bucosnita 6Duminică, 28 iulie, a fost o zi de mare sărbătoare la Bucoşniţa. Prezenţa câtorva sute de localnici a scos în evidenţă, dacă mai era nevoie, importanţa evenimentului – inaugurarea Primăriei comunei –, la care au participat parlamentarii Ion Mocioalcă şi Ioan Benga, prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ionesie Ghiorghioni, reprezentantul firmei care a executat lucrările, „Speed Prod”, Ioan Crina, care este şi viceprimarul Reşiţei, directori ai mai multor instituţii deconcentrate de la nivelul judeţului, ai unor organisme de la Timişoara, primari social-democraţi din comunele învecinate, iar din partea gazdelor – primarul Vichente Suru, viceprimarul Ioan Buzan şi consilierii locali.

După o slujbă de sfinţire a noului sediu al Primăriei, oficiată de preoţii Ioan Smaia din Bucoşniţa, Ion Sârbu din Petroşniţa şi Dumitru Suru din Goleţ, s-a adresat celor prezenţi primarul comunei, Vichente Suru. „După îndelungate strădanii ale administraţiei publice locale, iată că a sosit momentul să inaugurăm noul sediu al Primăriei şi Consiliului Local Bucoşniţa, clădire ce ne dorim să fie un punct de reper pentru comunitatea locală, un loc în care cetăţenii să găsească sprijin la nevoile lor concrete şi îndrumare pentru soluţionarea diverselor probleme cu care se confruntă”, a spus Vichente Suru.

După primirea, din mâna primarului, a „Cheii comunei” şi a titlului de „Cetăţean de onoare al comunei Bucoşniţa”, deputatul Ion Mocioalcă, preşedintele Organizaţiei PSD Caraş-Severin, a mulţumit pentru onoarea care i s-a făcut, afirmând că va vorbi puţin, lăsând la latitudinea cetăţenilor să aprecieze dacă merită sau nu cele două distincţii. La rândul său, prefectul Silviu Hurduzeu a declarat că este legat de comuna Bucoşniţa prin faptul că în aceste locuri şi-a petrecut o mare parte din copilărie, acolo locuiesc părinţii săi şi din această comună sunt prietenii săi cei mai buni. „Aş vrea să vă spun că această lucrare amplă, de modernizare a Primăriei, nu s-ar fi putut finaliza fără ultima tranşă de bani, şi aici a fost meritul atât al deputatului Ion Mocioalcă, cât şi al Consiliului Judeţean, care au alocat aceşti bani astfel încât lucrarea să fie terminată”, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a declarat că, în numele conducerii instituţiei pe care o reprezintă, felicită administraţia locală pentru această realizare deosebită.

În continuare, primarul Vichente Suru a acordat un număr de 15 plachete aniversare, în semn de aleasă recunoştinţă pentru contribuţia adusă la dezvoltarea economico-socială a comunei Bucoşniţa, mai multor conducători de instituţii deconcentrate.

Sonia BERGER

Bogdan NAUM

Mai multe despre acest eveniment puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 1 august.