Ca să uite ce nenoriciri şi necazuri i-a adus,


Cristian Ungur vrea să-şi vândă bolidul cu care a făcut ravagii pe Aeroportul Caransebeş

 Tânărul Cristian Ungur, cel care în urmă cu exact un an a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş, în timpul unei etape de Campionat naţional de motociclism viteză, rănind mai multe persoane, vrea acum să-şi vândă autoturismul. Conform declaraţiilor avocatului acestuia, hotărârea clientului său se datorează faptului că, oricum, un timp el nu va mai avea voie să conducă autovehicule pe drumurile publice şi, în plus, vrea să uite de maşina care i-a adus numai nenorociri. (S. Berger)

Tânărul Cristian Ungur, autorul evenimentelor petrecute în urmă cu exact un an pe Aeroportul din Caransebeş, vrea sa scape de ,,arma” cu care a comis respectivele fapte, în urma cărora a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, deşi procurorul vrea o pedeapsă mai aspră.

Vă reamintim că, aflat în stare de ebrietate, în data de 8 august anul trecut, în timpul unei etape de Campionat naţional de motociclism viteză, Cristian Ungur a intrat cu maşina pe pista Aeroportului Caransebeş şi a accidentat mai multe persoane. Judecătoria Caransebeş l-a găsit vinovat pentru comiterea infracţiunilor de lovire, vătămare corporală gravă, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică mai mare decât cea legală. A fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare. Între timp, tânărul de 25 de ani s-a împăcat cu toate victimele, şi-a primit pedeapsa, iar acum, iată, şi-a scos la vânzare maşina care i-a adus numai necazuri, cerând pe ea 4.500 de euro.

„Sunt convins că a pus maşina în vânzare, deoarece, prin însăşi natura infracţiunii pentru care acesta a fost condamnat la suspendarea condiţionată a executării pedepsei, nu va putea conduce autoturisme pe drumurile publice timp de un an de la momentul rămânerii definitive a sentinţei. Practic, maşina nu-i mai era de niciun folos. În plus, am vorbit cu el şi mi-a spus foarte clar că vrea să uite de această maşină, fiindcă i-a adus numai probleme şi nenorociri. Din acest motiv, a reparat-o şi a pus-o în vânzare”, a declarat Cosmin Bolosin, avocatul tânărului.

Cristian Ungur nu a scăpat însă definitiv de necazuri, pentru că Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş consideră că tânărul a primit o pedeapsă prea blândă şi a făcut recurs. „În 19 septembrie, avem termen la Curtea de Apel Timişoara. Atât noi, cât şi Parchetul, am declarat recurs. În opinia Parchetului, modul de individualizare a pedepsei ar fi trebuit să fie cu totul altul, mai exact să nu fie suspendată executarea pedepsei. Eu cred însă că pedeapsa de un an şi patru luni este suficientă, putând să ducă la corectarea pe viitor a inculpatului, având în vedere că, în momentul de faţă, acesta urmează şi un master la Facultatea de Medicină Veterinară din Timişoara”, a mai spus Bolosin.

Motocicliştii care au fost luaţi pe sus de bolidul condus de Cristian Ungur la Caransebeş s-au împăcat între timp cu acesta şi consideră că cele aproape trei luni de arest i-au fost suficiente pentru a nu mai da greş şi altă dată. „Cred că nu a făcut-o intenţionat. Nu m-am mai constituit parte civilă în proces”, a mărturisit Arthur Rusu, cel care a ieşit cel mai şifonat de pe urma accidentului.

Sonia BERGER