Carnavalul Zăpezii 2010


Şi în acest an, Clubul Montan Caransebeş va organiza, cu sprijinul Casei de Cultură ,,George Suru” şi al Primăriei din urbea de pe Timiş şi Sebeş, ,,Carnavalul Zăpezii”. Evenimentul în cauză, care a ajuns la cea de-a doua ediţie, va avea loc sâmbătă, 6 februarie, începând cu ora 10, în staţiunea Muntele Mic.

Manifestarea va îmbina întrecerile sportive de iarnă cu distracţiile specifice sezonului rece. Prin urmare, iubitorii schiului, de toate vârstele, se vor putea întrece în cadrul concursului ,,Cupa Muntele Mic”. La final, cei mai buni dintre competitori la fiecare categorie de concurs vor fi recompensaţi de organizatori şi sponsori cu premii în bani, dar şi echipament sportiv.

Un alt punct de atracţie în cadrul manifestării este ,,Carnavalul costumelor pe schiuri”, o petrecere cu dans în aer liber, care va include şi demonstraţii hazlii pe schiuri. Către orele serii va avea loc festivitatea de decernare a premiilor, iar participanţii vor face un pelerinaj cu torţe la Crucea Eroilor Neamului.

Preşedintele Clubului Montan Caransebeş, Cornel Galescu, precizează că scopurile principale ale acestei acţiuni sunt acelea de ,,promovare a zonei Muntelui Mic, precum şi de încurajare a copiilor în practicarea sporturilor de iarnă, în special a schiului”.

De menţionat şi faptul că, tot cu ocazia ediţiei din acest an a ,,Carnavalului Zăpezii”, în staţiunea Muntele Mic va fi vernisată şi o expoziţie de fotografie cu tema ,,Români în Himalaya”.

Liviu DINU