În privinţa Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, Caransebeşul şi-a făcut datoria. Se aşteaptă finanţarea


Consiliul local al municipiului Caransebeş a aprobat în şedinţa extraordinară din data de 16 iunie întreaga documentaţie tehnico-economică a Proiectului cu finanţare europeană ,,Reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea activităţilor de ambulatoriu în specialitatea radiologie-imagistică medicală şi TBC pentru Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş”, cât şi depunerea cererii de finanţare, cu anexele aferente, la ADR Vest, pentru accesarea fondurilor din Programul naţional-regional 2007-2013, Axa Prioritară 3, dedicat modernizării serviciilor de sănătate.

Vor fi reabilitate spaţii din incinta Policlinicii şi vor fi achiziţionate aparate de ultimă generaţie, tomografe, în domeniul radiologiei şi imagistică medicală, precum şi toate accesoriile necesare. Astfel, la Spitalul din municipiul de pe Timiş şi Sebeş vor fi posibile intervenţii chirurgicale în specialităţile neurochirurgie şi cardiologie, pe care gugulanii le fac în prezent numai la Timişoara sau în alte centre universitare cu dotări specifice. De asemenea, aparatura va fi de un real folos în domeniul afecţiunilor pulmonare şi al bolilor TBC, pentru întreaga zonă de est a judeţului Caraş-Severin.

Valoarea proiectului este de aproape 3,5 milioane Euro, din care valoarea de 2 la sută va fi suportată de către bugetul local (aproximativ 71.000 Euro).

Totodată, Primăria Caransebeş va suporta costurile de proiectare şi plata TVA.

,,Este un proiect de anvergură pe care, împreună cu conducerea Spitalului, ni-l dorim atât pentru cetăţenii din Caransebeş, cât şi pentru toate cazurile de urgenţă apărute în zona noastră. Ne-am făcut cu toţii datoria şi sperăm ca proiectul să fie finanţat în acest an şi să demarăm implementarea lui într-un timp cât mai scurt”, a declarat Ion Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeş.

Carmen SENCO