Coco Galescu acuză Asociaţia ,,Salvamont” de fals în documente


La Tribunalul Caraş-Severin se află pe rol procesul intentat de Asociaţia „Salvamont” din Caransebeş, prin care se solicită Clubului Montan şi preşedintelui acestuia, Cornel Galescu, o sumă totală de aproape 50.000 de lei, bani ce reprezintă contravaloarea unor bunuri materiale aflate în inventarul Cabanei „Scorilo”, din staţiunea montană Muntele Mic.

De menţionat faptul că Asociaţia „Salvamont” a utilizat cabana respectivă până în anul 2005. În acel an, Primăria şi Consiliul Local Caransebeş au cedat imobilul Clubului Montan Caransebeş pe o perioadă de zece ani, ca urmare a semnării unui Contract de exploatare eficientă. Bunurile materiale care au rămas între timp aici şi fac obiectul procesului sunt: 13 paturi, 14 saltele, 19 pături de lână, două bănci din lemn, două mese şi un boiler electric.

În momentul de faţă, Tribunalul Caraş-Severin a luat deja o hotărâre irevocabilă, prin care îl obligă pe Cornel Galescu la plata unei sume lunare de 1.170 de lei către Asociaţia „Salvamont” din Caransebeş. Alpinistul caransebeşean a formulat însp o cerere de Contestaţie în anulare, pe motiv că nu se afla în ţară la data pronunţării acestei sentinţe. Mai exact, în perioada respectivă, Cornel Galescu a participat la o expediţie de escaladă a Piscului Pumori, din Versantul muntos Himalaya. Cornel Galescu consideră că hotărârea judecătorească este „una injustă şi neadevărată”, iar foştii săi colaboratori de la Asociaţia „Salvamont” au generat această situaţie pe motive „de invidie şi de rea-voinţă”. În consecinţă, preşedintele Clubului Montan speră acum că, „după o revizuire mai atentă a acestui dosar, Instanţa cărăşeană va ajunge la concluzia că dreptatea este de partea lui şi se va descoperi faptul că în spatele acţiunilor iniţiate de repezentanţii Asociaţiei <<Salvamont>> se află, în principal, o vădită intenţie de hărţuire”.

Cornel Galescu mai este de părere că numele de Asociaţia „Salvamont” din Caransebeş produce confuzie prin asemănarea cu numele structurii din subordinea Consiliului Caraş-Severin, respectiv Serviciul public „Salvamont”, iar membrii asociaţiei „speculează acest aspect în acţiunile efectuate”.

Dar cea mai gravă acuză adusă de renumitul alpinist reprezentanţilor Asociaţiei „Salvamont” este aceea de fals în documente. Concret, Cornel Galescu susţine faptul că „Asociaţia a ataşat la dosarul procesului un act falsificat privind provenienţa bunurilor ce fac obiectul litigiului în cauză.

Următorul termen al procesului este fixat pentru data de 16 februarie.

Liviu DINU