Caransebeşul vrea propria Casă de pensii


Cu ocazia unei recente vizite effectuate la Bucureşti, primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela, a purtat discuţii cu Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, privind posibilitatea înfiinţării unei Case locale de pensii în municipiu, care ar urma să deservească şi cetăţeni din sudul judeţului.
„În urma discuţiilor avute cu doamna ministru Câmpeanu, am ajuns la concluzia că în Caransebeş poate fi demarată o astfel de investiţie, importantă atât pentru cetăţenii din municipiu şi zona adiacentă, cât şi pentru cei care locuiesc până la Topleţ sau chiar în Valea Almăjului. Este vorba de peste 35 la sută dintre pensionarii din Caraş-Severin, care, în prezent, sunt nevoiţi să meargă la Casa de Pensii din Reşiţa, să suporte distanţe mari, cozi interminabile, probleme administrative de multe ori foarte neplăcute, pentru că pensionarii nu stau foarte bine cu sănătatea şi cu resursele financiare”, a declarat primarul Marcel Vela.
Primul pas spre concretizarea acestei iniţiative este punerea la dispoziţia Ministerului Muncii, în mod gratuit, a unui imobil, de către administraţia publică a municipiului de pe malurile Timişului şi Sebeşului. (S. Berger)