Se testează sistemul RO-ALERTÎn perioada 18-30 iulie, în intervalul orar 10:00-12:00, la nivelul județului Caraș-Severin va avea loc o nouă rundă de testări ale Sistemului RO-ALERT. Activitatea are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.
Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj: „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție”. Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite, în funcție de modelele telefoanelor mobile.
„Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”, ne-a informat slt. Magdalena Tocmelea, din cadrul Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU „Semenic” Caraş-Severin. (M. Doman)
.