Caransebeşul va avea din nou city-managerCel mai important proiect de pe ordinea de zi a şedinţei de îndată a Consiliului Local Caransebeş, care s-a desfăşurat vineri, 6 noiembrie, a fost cel referitor la desfiinţarea unor funcţii contractuale din cadrul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor” şi înfiinţarea funcţiei contractuale de conducere de Administrator public şi a funcţiei de consilier personal la Cabinetul viceprimarului municipiului.
Dacă în ceea ce priveşte Piaţa centrală agroalimentară consilierii nu s-au pierdut în discuţii, cu totul alta a fost situaţia când a venit vorba despre înfiinţarea, sau, mai degrabă, reînfiinţarea funcţiei de city-manager.
Aurel Păsat, de la PMP, cel care, în ultima şedinţă, a înclinat balanţa pentru alegerea lui Felician Pasere în funcţia de viceprimar al municipiului, a insistat ca, pentru transparenţa pe care, în calitate de nou consilier, şi-o doreşte în administraţia publică, postul de city-manager să fie ocupat prin concurs. La rândul lor, liberalii i-au cerut explicaţii primarului Felix Borcean pentru reînfiinţarea acestei funcţii, având în vedere că ea a fost desfiinţată nu mai departe decât anul trecut, când administrator public era Andrei Ungur, motivul fiind că bugetul local nu mai suporta această cheltuială.
Primarul municipiului a explicat că între timp situaţia s-a schimbat, în sensul că noua organigramă cu care va veni prevede reduceri în unele compartimente şi, prin urmare, bugetul pentru salariile angajaţilor din primărie va fi diminuat.
Discuţii aprinse s-au iscat apoi în jurul problemei dacă postul de city-manager va fi ocupat prin concurs sau el va fi numit de primar, pe perioada mandatului său, cu contract de management. Cum părerile au fost împărţite şi nu s-a ajuns la o concluzie unanim acceptată, s-a luat decizia să se voteze doar înfiinţarea postului, nu şi persoana care îl va ocupa, în acest sens urmând să se aştepte clarificări legislative viitoare, propunere cu care toţi consilierii au fost de acord. (B. Meteş)