„Mătase” aspră la Caransebeş


FC Caransebeş – Minerul Jilţ Mătăsari 1-0 (0-0)

Gazdele au început în forţă, în minutul 2 Staicu trimiţând două voleuri consecutive din careul gorjean, după o centrare bună venită de pe stânga, de la Vucea, însă ambele şuturi s-au lovit de fundaşii adverşi. În minutul 11, Liuba a centrat de pe dreapta, peste întreaga apărare oaspete, mingea a ajuns la Vucea, care a pus latul la doar 4 metri, însă din pământ mingea a trecut razant cu vinclul porţii lui Barbu.

Odată cu trecerea timpului, gorjenii au echilibrat jocul, care, preţ de minute bune, s-a disputat aprig la mijlocul terenului, semn că elevii lui Ion Alecu nu au venit la Caransebeş ca să facă simplă figuraţie. Astfel, în minutul 23, Luca a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, pe care tot el o obţinuse, mingea se ducea spre plasa porţii caransebeşene, însă Cioloca a respins cu o intervenţie spectaculoasă.

Cioloca a mai intervenit în două rânduri, o dată în minutul 36, când Stoiu a tras cu latul, de la 16 metri, şi a doua oară un minut mai târziu, când, după o fază prelungită de atac a gorjenilor, mingea a ajuns în careu, la Vlăduţ, şutul acestuia de la 12 metri fiind scos de sub transversală cu un reflex de excepţie de goal-keeper-ul gugulan.

În primul minut al reprizei secunde, Scărlătescu a primit în adâncime, Barbu a ieşit neinspirat şi a respins imprecis, mingea i-a revenit din nou gugulanului, al cărui lob a trecut puţin pe lângă poartă..

În minutul 59, acelaşi Liuba a centrat bine de pe dreapta, mingea a traversat careul, iar Vucea a reluat cu capul, din 8 metri, la colţul scurt, însă a nimerit plasa laterală. Încet, încet, presiunea gugulanilor la poarta lui Barbu a început să crească, gorjenii mulţumindu-se doar să contraatace.

În minutul 69, Liuba l-a văzut bine pe Scărlătescu, i-a pasat în adâncime, lobul fostului dinamovist fiind scos cu greu de sub bară de Barbu. Peste un minut, Liuba a trimis spre poartă centrarea lui Firoiu, însă a greşit cu puţin ţinta. În minutul următor, faza s-a repetat, însă de această dată Liuba a făcut un stop excelent, a pătruns în careu şi, de la 14 metri, a tras la colţul scurt, dorind parcă să rupă plasa, Barbu neavând nicio şansă la şutul năprasnic al caransebeşeanului, care a deschis scorul.

Gorjenii puteau egala în minutul 76, atunci când la o angajare în adâncime fundaşii gugulani s-au oprit o secundă, acuzând un ofsaid, jocul a continuat, iar Turcin a fost blocat în ultimul moment de intervenţia curajoasă, la picioare, a lui Cioloca.

Mai multe amănunte puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea joi, 25 octombrie.