Caransebeşul – un oraş mic, care susţine o echipă mare


fc caransebes 3
Aula „1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului Caransebeş a găzduit joi, 28 august, prezentarea oficială a lotului echipei FC Caransebeş, după cea efectuată sâmbătă, la stadion, înaintea meciului amical pe care echipa gugulană l-a disputat cu Metalurgistul Cugir. Pe lângă primarul Marcel Vela, ca reprezentant al principalului sponsor al echipei – Primăria şi Consiliul Local Caransebeş, în sală au mai fost prezenţi Sorin Boiangiu, managerul sportiv al clubului, antrenorul Sorin Bălu, noul preşedinte al clubului, Cosmin Popovici, care l-a înlocuit în funcţie pe George Galamaz şi care a demarat acest proiect în anul 2009, pe vremea când echipa se numea Autocatania, Gabriel Ţurcaş, organizator de competiţii, care i-a luat locul lui Dan Vătafu, precum şi cea mai mare parte a componenţilor echipei.
În discursul său, primarul Marcel Vela a ţinut să precizeze un lucru deosebit de important, respectiv acela că, recent, a purtat discuţii cu un sponsor puternic, care doreşte să vină lângă echipă, dar acest lucru depinde mult şi de rezultatele obţinute de sportivi.
Pentru faptul că echipa evoluează acum în Liga a II-a, edilul a dorit să mulţumească finanţatorului Dan Alexa, foştilor antrenori Alin Artimon şi Iosif Rotariu, lui Sorin Gheju, actualul antrenor secund, lui Marian Copilu, cel care, prin compania Copisa, a susţinut financiar echipa în urmă cu un an, Cabinetului Notarial Simescu, şi nu în ultimul rând lui George Galamaz, cel care, chiar dacă pentru scurt timp, a fost preşedintele clubului. Marcel Vela a ţinut să precizeze că nu doreşte să le mulţumească lui Alexandru Silvăşan, pentru nenumăratele hărţuieli în justiţie şi piedicile pe care le-a pus administraţiei locale în ceea ce priveşte baza sportivă, şi nici lui Eutin Bojin, pentru datoriile discutabile pe care le-a lăsat după plecarea sa de la club.
„Vă mulţumesc şi vă asigur de tot suportul meu, vă doresc succes şi sper să avem un drum frumos în această mare provocare, aceea de a reprezenta Caransebeşul şi Banatul de Munte, într-o formulă care ne onorează, căci nu este puţin lucru ca un oraş de 30.000 de locuitori să se lupte cu un oraş care are peste 300.000 de locuitori, cum este Timişoara, şi să fim în aceeaşi ligă. Este o onoare, un privilegiu la care mulţi primari au visat şi pe care mulţi microbişti din Caransebeş l-au dorit”, a spus Marcel Vela.
Antrenorul echipei, Sorin Bălu, a mulţumit pentru condiţiile foarte bune de cazare, masă şi pregătire de care se bucură lotul pe care îl coordonează. „Noi nu vă promitem niciodată că vom câştiga un meci, dar vă promitem că vom face totul pentru a câştiga un meci. Sper să fim surpriza frumoasă a campionatului şi, alături de echipa de volei, să fim mândria oraşului”.
În continuare, Sorin Bălu a prezentat lotul echipei pe care o antrenează: Portari: Valentin Coca, Octavian Rusu, Cătălin Bujor; Fundaşi: Alexandru Manea, Mario Muscă, Gheorghe Goşa, Radu Barbu, Andrei Dicu, Sorin Buşu; Mijlocaşi: Dragoş Săulescu, Sabin Lupu, Adelin Făieniş, Andrei Artean, Gabriel Precup, Cristian Suru, Adrian Ganea, Bogdan Centea, Cristian Poiană, Alexandru Ologu; Atacanţi: Elvis Dârvaru, Fabian Himcinschi, Cosmin Negoescu, Sorin Gheju (care este şi antrenor secund); antrenor cu portarii – Dan Doran.
Primarul municipiului, Marcel Vela, a precizat că echipa nu are stabilit un obiectiv privind o anumită poziţie în clasament. „Nu am vrut să punem presiunea unui obiectiv pe echipă, deoarece dorim ca fotbaliştii noştri să joace din plăcere, cu bucurie, din pasiune. Desigur că dorim ca echipa să joace frumos şi să aducă publicul în tribune. Ca obiectiv general, desigur, ne dorim să rămânem în Liga a doua. Suntem un oraş mic, care susţine o echipă mare”.
Biletul de intrare la un meci va costa 7 lei, iar un abonament pentru tot campionatul şi pentru meciurile din play-off – 75 de lei. Primăria Caransebeş se află în tratative cu mai mulţi sponsori, iar dacă aceştia vor accepta să sprijine echipa, ei vor beneficia de loje speciale în tribune, de spaţii publicitare, iar sponsorii principali vor fi inscripţionaţi pe tricourile jucătorilor.
Sorin ROGOZ
fc caransebes 8