Gugulanii suntem noi…


În prezenţa câtorva sute de spectatori – în tribună luând loc şi primarul Marcel Vela, viceprimarul Filip Strejariu, precum şi city-managerul Nicolae Borcean –, sâmbătă, 23 august, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a avut loc partida „retur” dintre FC Caransebeş şi Metalurgistul Cugir, în amicalul disputat cu o săptămână în urmă echipa ardeleană impunându-se cu scorul de 3-2. Înainte de disputarea ultimului meci de verificare dinaintea începerii sezonului 2014-2015 al Ligii a II-a, care va debuta sâmbătă, 30 august, când pe Stadionul Municipal va veni Olimpia Satu Mare, conducerea clubului caransebeşean a organizat o festivitate în care a fost prezentat oficial lotul cu care gugulanii vor aborda viitorul campionat.

Lotul complet al formaţiei FC Caransebeş are 23 de jucători, doar şase din formaţia care a promovat în Liga a II-a mai rămânând la echipa din municipiu. În continuare vă prezentăm lotul complet:

Portari: Valentin Coca, Octavian Rusu, Cătălin Bujor;

Fundaşi: Alexandru Manea, Mario Muscă, Gheorghe Goşa, Radu Barbu, Andrei Dicu, Sorin Buşu;

Mijlocaşi: Dragoş Săulescu, Sabin Lupu, Cristian Muscalu, Andrei Artean, Gabriel Precup, Cristian Suru, Adrian Ganea, Bogdan Centea, Cristian Poiană, Alexandru Ologu;

Atacanţi: Elvis Dârvaru, Fabian Himcinschi, Cosmin Negoescu, Sorin Gheju.

Din staff-ul tehnic fac parte Sorin Bălu – antrenor principal, Sorin Gheju – antrenor secund, Daniel Doran – antrenor de portari, şi Mihai Alexandru – preparator fizic.

Partida amicală a început furtunos, în chiar primul minut Medeşan faultându-l pe Săulescu în suprafaţa de pedeapsă, arbitrul Daniel Vărzan arătând fără ezitare punctul cu var. Din păcate pentru gugulani, Artean a fost „citit” de portarul Lăncrăjan, care a apărat penalty-ul, gazdele având să acuze şocul acestei ratări în prima jumătate de oră a meciului. Astfel, în minutul 5, Cârstean a scăpat singur pe dreapta, şutul său puternic, din 12 metri, fiind respins de portarul caransebeşean Coca. După numai două minute, a fost rândul lui Mureşan să facă o incursiune pe aceeaşi parte dreaptă, şutul-centrare pe jos, în faţa porţii, fiind deviat cu vârful degetelor de Coca. În minutul 18, Cârstean a scăpat din nou pe dreapta, a centrat pe jos spre Medeşan, însă Manea a intervenit decisiv la 6 metri, îndepărtând balonul.

Scorul a fost deschis în minutul 20, când Neagu a fost angajat pe partea dreaptă cu o diagonală de peste 40 de metri, caransebeşenii au cerut ofsaid, însă jocul a continuat, centrarea lui Neagu, trimisă la 6 metri, fiind reluată de Homei, cu capul, în poarta lui Coca.

După doar 3 minute, oaspeţii şi-au mărit avantajul pe tabela de marcaj, după o pătrundere pe dreapta a lui Silviu Mureşan, care a centrat din marginea careului, în gura porţii, duelul aerian dintre Coca şi puternicul Cârstean fiind câştigat de atacantul oaspete, care a trimis cu capul în plasă.

Caransebeşenii au revenit în joc în minutul 32, atunci când Goşa a prins un şut excelent de la 18 metri, respins însă de portarul Lăncrăjan. Artean l-a pus şi el la încercare pe goal-keeper-ul oaspeţilor în minutul 36, când a trimis o torpilă de la 20 de metri, Lăncrăjan deviind balonul în corner cu vârful degetelor.

Gazdele au redus din handicap în minutul 37, prin Dârvaru, care a reluat cu capul centrarea de pe dreapta, venită de la Lupu. Oaspeţii au ripostat în minutul 40, prin Mureşan, care a scăpat de la 25 de metri spre poarta gugulană, a avansat, însă şutul său de la 14 metri a fost respins de Coca. Scorul pauzei a fost stabilit de Negoescu, care, scăpat singur de la 30 de metri, a avansat şi, din marginea careului, a şutat plasat, cu latul, în stânga lui Lăncrăjan.

Caransebeşenii şi-au arătat intenţiile ofensive în partea a doua a meciului, în minutul 54, când Lupu a pătruns pe dreapta, şutul său din interiorul careului fiind respins de portarul Lăncrăjan.

Golul victoriei a fost marcat în minutul 58, după ce Săulescu a insistat la o minge pe dreapta, a trecut de Itu, a centrat pe jos în careu, de unde Artean a reluat cu latul, plasat, în stânga lui Lăncrăjan, mascat de propriii fundaşi.

Gazdele puteau să-şi mărească avantajul în minutul 83, după o centrare de pe partea stângă, venită de la Ganea, fundaşul Ştefan Radu, aflat la linia careului de 6 metri, încercând să devieze balonul, care s-a dus la o palmă peste transversala propriei porţi.

La fel de bine meciul putea să se încheie la egalitate, în minutul 88 Avrămescu trimiţând o ghiulea de la 25 de metri, balonul a fost deviat de un fundaş caransebeşean, însă portarul Bujor a reuşit să respingă de sub bară.

„A fost un joc bun, un joc în care noi am început bine, am avut un penalty, însă am ratat, moment după care echipa a căzut şi am permis adversarului să marcheze pe două greşeli, zic eu, ale noastre. Odată cu intrarea lui Dârvaru şi mutarea lui Lupu pe dreapta, am preluat conducerea jocului, am egalat, iar în final am câştigat. În partea a doua, pe final, am rulat tot lotul, însă sunt câţiva jucători care nu se ridică la nivelul cerinţelor noastre, iar asta înseamnă că trebuie să se pregătească mai mult… În mare, acesta, cu care am jucat astăzi, e lotul definitiv pe care ne bazăm în stagiunea care urmează… Noi am mai dori un «vârf», dar dacă nu vine, începem cu ce avem. Sâmbătă, în prima etapă, cu Olimpia Satu Mare, sperăm şi cred că vom fi în cea mai bună formă, iar la ora 13 ne vom bucura cu toţii de victorie”, a declarat după meci tehnicianul caransebeşean Sorin Bălu.

FC Caransebeş a reluat aproape întreg lotul de jucători, cu excepţia lui Rusu, Dicu, Buşu şi Suru.

A arbitrat la centru Daniel Vărzan, din Oţelu Roşu, asistat la cele două linii de Ionuţ Humiţa şi Răzvan Băzăvan, ambii din Caransebeş.

În prezenţa a peste 300 de spectatori, pe stadionul din Motru s-a disputat marţi, 26 august, de la ora 17.30, meciul din faza a IV-a a Cupei României la fotbal, dintre Minerul, din localitate, şi FC Caransebeş.

A fost un joc relativ echilibrat, cu ocazii de ambele părţi şi, în ansamblu, cele două echipe au oferit un spectacol agreabil celor care au venit la arenă. Scorul a fost deschis de Himcinschi, în minutul 43, care, angajat în adâncime de Negoescu, a şutat la colţul scurt, învingându-l pe portarul gorjean.

Scorul final a fost stabilit în minutul 80, când Artean a prins un şut excelent de la 20 de metri, aproape de vinclul porţii adverse, catapultând mingea în plasa laterală.

„A fost un joc care ne-a stricat oarecum planurile pentru meciul din prima etapă, de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare, în sensul că am fost supuşi la un efort fizic suplimentar, iar din punct de vedere tehnico-tactic, noi am fi lucrat la altceva marţi. Dar, dacă a trebuit să jucăm şi cum noi avem obiectiv să mergem mai departe, ne-am impus. Nu a fost un joc prea bun al nostru, dar nu am urmărit calitatea, ci rezultatul. Am dat şansa să evolueze unor jucători care sunt în urmă cu pregătirea şi au jucat mai puţin în meciurile de pregătire. Mă declar mulţumit de rezultat şi atât!”, ne-a declarat după meci antrenorul FC Caransebeş, Sorin Bălu.

FC Caransebeş a evoluat în formula: Coca (c), Dicu, Săulescu, Barbu, Centea (min. 75, Manea), Ganea, Lupu, Muscă (56, Poiană), Ologu (66, Artean), Negoescu, Himcinschi; rezerve: Bujor, Gheju, Dârvaru.

Sorin ROGOZ