Banii de la Consiliul Judeţean acoperă 3,5 la sută din arieratele Spitalului Municipal Caransebeş


În ultima şedinţă de anul trecut, cea din data de 28 decembrie, la care a luat parte şi proaspătul senator Marcel Vela, consilierii caransebeşeni au aprobat hotărârea privind rectificarea bugetului local pe anul 2016, punct care a stârnit o serie de controverse între aleşii municipali, mărul discordiei constituindu-l suma mică de bani cu care trebuie să se descurce Spitalul Municipal de Urgenţă, problema fiind ridicată de medicul Eugen Munteanu, consilier social-democrat.

Problema alocării celor 50.000 de lei de la Consiliul Judeţean către Primăria municipiului Caransebeş a generat unele controverse. Surprinzător e faptul că unul dintre consilierii PSD, domnul doctor Munteanu, se întreba cum de am primit o sumă atât de mică, neştiind, probabil, că la cârma Consiliului Judeţean este chiar colegul său de partid, domnul Silviu Hurduzeu, cu care am şi discutat, şi anterior şi ulterior acestor alocări bugetare. Bineînţeles că a fost o surpriză pentru toată lumea faptul că municipiul Caransebeş a primit doar 50.000 de lei, în vreme ce comunităţi mult mai dezvoltate, cu spitale, cu unităţi aparţinătoare, cum sunt Bucoşniţa şi Marga, au primit sume sensibil mai mari, respectiv câte 70.000 de lei. Am făcut chiar o glumă, pe care nu ştiu câţi au înţeles-o, spunând că cele două spitale mari din Bucoşniţa şi Marga au primit aceste sume pentru că au arierate mai mari decât spitalul din Caransebeş”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a adăugat că i-a explicat preşedintelui Silviu Hurduzeu că Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş are arierate extrem de mari, de ordinul miliardelor de lei, Primăria primind de la Consiliul Judeţean doar 3,5 la sută din această sumă.

Sonia BERGER