Dreptate cu focuri de armă, la Caransebeş


Disputa spontană dintre doi tineri caransebeşeni s-a încheiat cu focuri de armă. În după-amiaza zilei de 7 martie, în jurul orei 15.30, unul dintre cei doi combatanţi, care se aflau pe Strada Romanilor, din vecinătatea Spitalului Municipal, încerca să-şi determine fosta soţie să accepte ca fiul lor minor să petreacă luna august împreună cu tatăl său în Spania, când actualul prieten al femeii a intervenit în discuţie. Din acel moment, lucrurile s-au precipitat, şi până la îmbrânceli n-a mai fost decât un pas. La un moment dat, actualul prieten al femeii, un tânăr de 23 de ani, a scos un pistol şi a început să tragă, atât în plan vertical, cât şi spre celălalt. În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, unde, în urma investigaţiilor medicale efectuate, s-a stabilit că acesta prezintă două plăgi împuşcate superficiale la piciorul stâng.

Tânărul pistolar deţine permis de port-armă şi un pistol (armă neletală) cu bile de cauciuc, destinat autoapărării. Arma, de calibrul 10X22 T, împreună cu încărcătorul aferent, trei cartuşe şi două tuburi de cartuş au fost ridicate în vederea cercetărilor.

În cauză s-a întocmit şi un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă neletală fără drept, din categoria celor supuse autorizării, şi lovire sau alte violenţe. (C. Senco)