Caransebeşul, onor la Armata Română!


Câteva sute de caransebeşeni – reprezentanţi ai autorităţilor, ai asociaţiilor de luptători în Revoluţia din Decembrie 1989, veterani de război, foşti deportaţi, dar şi tineri – au ţinut să participe sâmbătă, 25 octombrie, la ceremonia din Parcul „Gen. Ioan Dragalina”, organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei Române.

Slujba religioasă ţinută în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru neam şi ţară a fost oficiată de P.S.S. Lucian Mic, Episcopul Caransebeşului.

Am sărbătorit Armata pentru a aduce un omagiu eroilor, pentru a saluta toată Armata din Caransebeş şi din ţară, pentru a ura tuturor ostaşilor pace şi bunăvoire în primul rând, sănătate şi zile liniştite!”, a spus Marcel Vela, primarul Caransebeşului.

După depunerea de coroane, pe acordurile intonate de Fanfara municipiului Caransebeş, dirijată de col. (r) Marius Frăţilă, a urmat defilarea Gărzii de Onoare, un moment aşteptat şi apreciat aşa cum se cuvine de cei care au îndurat frigul şi vântul unei amieze reci de octombrie. (B. Naum)