Caransebeşul a murit frumos la Lupac


Voinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 1-0 (1-0)

Cele două formaţii din fruntea clasamentului Ligii a IV-a, Voinţa Lupac şi Viitorul Caransebeş, s-au întâlnit din nou, miercuri, 26 aprilie, după nici două săptămâni, de această dată în sferturile de finală ale Cupei României la nivel judeţean. Gugulanii au mers la Lupac cu un lot subţiat şi decimat de accidentări, dar dornici, probabil, să-şi ia revanşa, după ce în etapa a XIX-a au pierdut în faţa liderului, pe terenul acestuia, cu 0-2.

Gazdele au deschis scorul foarte repede, în minutul 3, după o fază pornită de pe dreapta, în urma căreia Mezin a centrat, iar Avramovici a reluat cu capul, de la 8 metri, imparabil, în poarta apărată de Birăescu. După cum stăteau lucrurile, se părea că singura problemă era cea a scorului, însă până în final s-a dovedit a nu fi deloc aşa.

După primirea golului, caransebeşenii au ieşit la joc, mutând ostilităţile la mijlocul terenului, şi chiar au avut câteva şarje, chiar dacă timide, în atac. În urma unei asemenea faze, care nu anunţa practic nimic, în minutul 26 Văcărescu l-a văzut bine pe Dumitru pe partea dreaptă, i-a pasat perfect, iar micuţa extremă gugulană a pătruns impetuos în careu, unde Ţoţu a comis fault, Dorian Micloşină dictând fără ezitare penalty. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Văcărescu în stânga portarului, însă Toader a ghicit colţul şi a respins în lateral.

Echilibrul s-a păstrat şi în continuare, probabil datorită şi evoluţiei dezinvolte a oaspeţilor, care nu au mai simţit presiunea dată de miza unui meci de campionat. Şi, chiar dacă gazdele au avut o posesie superioară şi o mai bună circulaţie a mingii, urmare a relaţiilor de joc construite în timp, ultima ocazie a primei reprize a aparţinut gugulanilor, în minutul 33 Gulea executând o lovitură liberă de la 40 de metri, înşelător, înalt, în careu, Toboşeru a şters balonul cu capul, iar goal-keeper-ul Lupacului, Toader, a scos balonul de sub bară.

Repriza secundă i-a găsit tot pe caransebeşeni în atac, în minutul 50 Neagu fiind angajat bine în adâncime pe aripa dreaptă, şutul său lobat, de la 14 metri, la colţul lung, trecând la câţiva centimetri de poarta lui Toader.

În replică, două minute mai târziu, Mezin a prins un şut cu exteriorul de la 22 de metri, mingea întâlnind stâlpul drept al porţii apărate de Birăescu. În minutul 59, Gheorghescu l-a faultat pe Ciucur 30 de metri lateral-dreapta, centrarea lui Mezin din lovitură liberă fiind reluată cu capul de Avramovici milimetric pe lângă bara stângă a porţii gugulane. Tot gazdele puteau înscrie şi în minutul 70, când Vikente a făcut o fază excelentă pe partea stângă, a înaintat până în centrul careului, însă nu a mai avut forţă să şuteze, iar mingea trimisă de el a fost o pradă uşoară pentru Birăescu.

Din acel moment oaspeţii s-au păstrat mai mult în jumătatea adversă, însă nu au reuşit să finalizeze niciuna dintre numeroasele atacuri la care au supus apărarea Lupacului. Băieţii lui Dan Doran puteau trimite meciul în prelungiri în minutul 88, după o fază de toată frumuseţea, în care Văcărescu, aflat pe dreapta, a centrat pe jos în careul mic, Neagu nu a reuşit să înţepe mingea care a ajuns pe partea stângă, la Gheorghescu, acesta a aşezat pentru Gulea, şutul acestuia, de la 11 metri, fiind reţinut ca prin minune de Toader.

„Doresc să-i felicit pe oaspeţii noştri de azi pentru felul în care au abordat jocul şi pentru fair-play-ul de care au dat dovadă, fiindcă circula zvonul că nu vor veni la meciul de Cupă… Rezultatul este singurul lucru care mă mulţumeşte, însă jocul echipei îmi dă puţin de gândit. Vreau să-i felicit pe băieţii mei pentru că vom merge mai departe în Cupa României, fiindcă în fiecare an obiectivele noastre sunt clasarea pe unul dintre primele trei locuri în campionat şi câştigarea Cupei la nivel judeţean. Se pare că azi am scăpat de un adversar, zic eu, dintre cei mai buni din Liga a IV-a, şi sperăm ca şi anul acesta să aducem trofeul la Lupac”, a declarat după meci Boşco Vişatovici.

„Un meci frumos… Dacă acum câteva zile am spus că echipa gazdă a meritat victoria, astăzi cred că un rezultat de egalitate după 90 de minute ar fi fost echitabil, dar, una peste alta, am avut un lot decimat din cauza accidentărilor şi problemelor personale, am primit repede gol şi am avut neşansa să ratăm un penalty prin Văcărescu, toate acestea ducând la victoria echipei gazdă. Îi felicit şi le doresc succes în îndeplinirea obiectivelor pe ambele planuri, câştigarea campionatului şi a Cupei”, a spus după partidă şi Dan Doran.

Voinţa Lupac: F. Toader, B. Iancu (min. 77, D. Gliguţă), L. Străin (82, S. Ţicău), D. Mihulţescu (65, B. Vişatovici), Al. Avramovici, N. Ţundrea, Al. Ciucur, M. Vikente, D. Ţoţu, R. Mezin, I. Tîrbăţ; rezerve: D. Popescu, A. Oncică, M. Cheda. Antrenor, Boşco Vişatovici.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, I. Văcărescu, L. Vătafu (73, M. Godian), F. Dovlete, Al. Dumitru, B. Gulea, M. Dragomir, M. Gheorghescu, A. Neagu, I. Toboşeru, Gh. Văluşescu. Antrenor, Dan Doran.

A arbitrat la centru Dorian Micloşină, asistat la cele două linii de Rafael Lupu şi Roberto Svatsinka, toţi din Reşiţa.

Observator, Antonel Burtea

Sorin ROGOZ