Caransebeşul, detronat de Voinţa Lupacului


Agmonia Zăvoi – Voinţa Lupac 1-5 (1-3)

În etapa cu numărul 20 a Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş ar fi trebuit să joace vineri, 21 aprilie, pe teren propriu, cu Muncitorul Reşiţa, însă meciul a fost amânat, gugulanii având la dispoziţie 30 de zile pentru reprogramarea partidei. În aceeaşi rundă, principala contracandidată la şefia clasamentului, Voinţa Lupac, a evoluat sâmbătă în deplasare la Zăvoi, unde a obţinut toate cele trei puncte, lucru care a propulsat-o pe primul loc, cu un punct peste Viitorul şi cu acelaşi număr de jocuri.

Meciul de la Zăvoi a început cu o scurtă tatonare, după care oaspeţii de la Lupac au trecut uşor la cârma jocului, înscrind şi primul gol în minutul 15, atunci când Avramovici a trimis o diagonală lungă de pe stânga pe dreapta, la capătul căreia s-a aflat Ciucur, care, liber la 12 metri, a trimis cu latul la colţul lung, învingându-l pe Blidariu.

După înscrierea golului, gazdele au ieşit mai curajos la joc, iar în minutul 24 Bondoc a luat o acţiune pe cont propriu pe aripa dreaptă, a avansat mult în terenul advers, după care i-a pasat în adâncime lui Pătruică, iar acesta a reluat de la 12 metri în colţul lung, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

În minutul 30, Străin a furat o minge la 30 de metri de poarta gazdelor, a trimis bine în careu până la Avramovici, Blidariu a ieşit, însă lobul atacantului Voinţei Lupac s-a scurs agonizant pe lângă poartă. Oaspeţii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 37, când, după un fault asupra lui Tîrbăţ, centralul Cosmin Corocan a dictat lovitură liberă de la 20 de metri, însă şutul plasat trimis de Avramovici jos, lângă bara dreaptă, a fost respins în corner de Blidariu. În cele din urmă a venit şi golul al doilea, în minutul 39, când, după un corner executat de Oncică de pe partea dreaptă, la colţul scurt, s-a format o adevărată grămadă, din care Mezin a reuşit să împingă mingea în poartă, de la numai un metru. Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 44, după o nouă diagonală trimisă de Avramovici până la Ciucur, care, rămas singur cu portarul, a trimis plasat, fără speranţe pentru Blidariu.

Repriza secundă a început cu o nouă ocazie de gol a oaspeţilor, în minutul 49 Mezin expediind un şut puternic, pe jos, de la 18 metri, însă Blidariu s-a întins şi a respins în corner de la rădăcina barei. Tot Lupacul şi-a trecut în cont şi următoarea ocazie, din minutul 60, când, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-dreapta, şutul lui Oncică direct pe poartă a muşcat transversala, după care mingea a revenit în teren, pericolul fiind îndepărtat de fundaşii Agmoniei Zăvoi.

Dominarea oaspeţilor s-a mai concretizat o dată în minutul 61, când după o fază prelungită de atac Mezin a centrat de pe dreapta, iar Avramovici a reluat cu capul de la 8 metri, mingea, atinsă de Blidariu, poposind totuşi în plasă.

Oaspeţii au mai nimerit o dată bara în minutul 72, când Ciucur, aflat pe partea dreaptă, a pasat la Ţundrea, şutul acestuia, de la 6 metri, izbind transversala porţii lui Blidariu.

Gazdele au avut şi ele o ocazie frumoasă în minutul 78, atunci când Constantin, bine angajat în adâncime, a şutat violent de la 14 metri, însă mingea s-a dus peste poartă.

Scorul final a fost stabilit în minutul 83, când, după un corner executat de pe stânga de Avramovici, Ţundrea a trimis cu capul în plasa porţii adverse.

Ultima fază periculoasă a meciului a aparţinut totuşi gazdelor, în minutul 86 Lunguţ trimiţând o torpilă de la 18 metri, însă balonul a trecut peste poarta oaspeţilor.

Agmonia Zăvoi: D. Blidariu, A. Slidak, V. Timofte, M. Fodor, I. Slidak, M. Pascotă (min. 88, Al. Ştefan), F. Iacov, Al. Lunguţ, S. Bondoc, I. Gabor (55, M. Constantin), R. Pătruică. Antrenor: Otto Reitmayer.

Voinţa Lupac: F. Toader (84, D. Popescu), A. Oncică, N. Ţundrea, M. Vikente, D. Mihulţescu, Al. Ciucur (74, D. Gliguţă), L. Străin, R. Mezin, Al. Avramovici, D. Ţoţu (77, B. Vişatovici), I. Tîrbăţ; rezervă, M. Cheda. Antrenor, Boşco Vişatovici.

A arbitrat la centru Cosmin Corocan (Reşiţa), asistat la cele două linii de Florin Lascu (Caransebeş) şi Cristian Semcici (Caransebeş.)

Observator: Lucian Glogovicean (Reşiţa).

Sorin ROGOZ