Caransebeșul își vrea înapoi terenul de la Massiv ForestÎn ședința Consiliului Local de la sfârșitul lunii octombrie, aleșii caransebeșeni au aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea unui contract de asistență juridică cu o firmă de avocatură în vederea apărării intereselor municipalității în cauza având ca obiect rezoluțiunea contractului de vânzare către SC Massiv Forest Products a unui teren în suprafață de 1.980 mp, pentru revenirea acestuia în proprietatea municipiului.
Mai exact, în decembrie 2007, firma a plătit administrației locale 585.174 de lei, echivalentul a aproximativ 175.000 de euro la vremea respectivă, intrând astfel în posesia terenului viran situat între muzeu, Centrul de informare turistică și Transal Urbis.
Inițial, cei de la Massiv Forest au vrut să construiască acolo o clădire de birouri, apoi, patru ani mai târziu, s-au răzgândit și au schimbat destinația terenului în parcare, ceea ce nu s-a întâmplat nici în ziua de azi. Prin urmare, deși societatea de lângă Buchin a încercat să vândă terenul municipalității la același preț cu care l-a cumpărat, administrația locală încearcă acum să reintre în posesia acelei suprafețe devenite în ultimul timp parcare de ocazie.
În discuțiile pe marginea acestui subiect, consilierii locali au evidențiat faptul că, deoarece Massiv Forest nu și-a îndeplinit obligațiile, conform contractului terenul revine la forma inițială, adică administrației locale.
Bianca METEȘ