Caransebeşul îşi caută fraţi


Timisul, la Pancevo

Recent, o delegaţie a reprezentanţilor echipei de management al proiectului ,,Măsuri de protejare a râului Timiş – Step II” s-a deplasat la Pancevo, în Serbia. Discuţiile purtate cu partenerii din ţara vecină s-au axat pe preîntâmpinarea apariţiei unor eventuale probleme de ordin tehnic şi financiar, pe parcursul implementării proiectului. La întoarcere, caransebeşenii au făcut o scurtă vizită la Kovacica, municipiul fiind interesat de stabilirea unor relaţii de înfrăţire cu administraţia acestei localităţi sârbeşti. (C. Senco)

O delegaţie din Caransebeş, alcătuită din reprezentanţii echipei de management al proiectului „Măsuri de protejare a râului Timiş – Step II”, s-a deplasat zilele trecute în Serbia, la Pancevo. Din echipă au făcut parte viceprimarul Ilie Iova, managerul de proiect Gabriela Bănăduc, responsabilul financiar şi responsabilul tehnic al proiectului, iar discuţiile s-au purtat cu liderul de proiect din ţara sârbă, Borislav Vulic. Astfel, dialogul dintre cele două părţi, dovadă a bunei comunicări şi colaborări existente între administraţiile din Caransebeş şi Pancevo, s-a axat pe preîntâmpinarea apariţiei unor eventuale probleme de ordin tehnic şi financiar, pe parcursul implementării proiectului. „Măsuri de protejare a râului Timiş – Step II” are o valoare de peste 600.000 de euro şi îşi propune, în principal, îmbunătăţirea calităţii apelor râului Timiş, atât pe teritoriul românesc, cât şi pe cel sârbesc, prin măsuri de combatere a poluării, dar şi de responsabilizare şi conştientizare a populaţiei şi agenţilor economici în ceea ce priveşte efectele negative ale acestui fenomen.

Ilie Iova

Gabriela Banaduc

La intoarcere, oficialii administraţiei de pe Timiş şi Sebeş au făcut o scurtă vizită şi în Kovacica, municipiul Caransebeş fiind interesat în stabilirea unor relaţii de înfrăţire cu municipalitatea din aceasta zonă a Serbiei. Primele contacte oficiale au avut loc anul trecut, iar reprezentanţii Caransebeşului speră ca bunele relaţii existente deja cu partea sârbă să se concretizeze, cât mai curând, într-un protocol de înfrăţire. În acest sens, delegaţia municipiului Caransebeş a prezentat autorităţilor locale invitaţiile lansate de Casa de Cultură „George Suru”, pentru mai multe ansambluri din Kovacica, de a participa, în acest an, la două manifestări reprezentative pentru urbea de pe Timiş şi Sebeş, „Ruga la Oraş” şi „Serbările Cetăţii”, invitaţiile fiind primite cu mare bucurie de oficialii sârbi.

Carmen SENCO