Mare alergare pe Muntele Mic


Începând cu acest an, mai exact din luna mai, în circuitul atletic naţional va intra şi Muntele Mic, cu un grand-prix de alergare montană, competiţie care va constitui şi un concurs de selecţie pentru echipa României care va participa la Campionatul european de alergare montană. Ideea organizării grand-prix-ului aparţine Catedrei de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Caransebeş. Antrenorul federal Cristian Dragomir susţine că a ales această zonă din cel puţin două motive: unul este sentimental, Cristian Dragomir fiind caransebeşean, cel de-al doilea fiind unul de ordin tehnic. „Muntele Mic se pretează foarte bine la acest concurs, aici fiind îndeplinită condiţia asigurării unui traseu în ascensiune de 12 km pentru seniori, de 8 km pentru senioare, şi de 4 km pentru juniori, circuitul ascendent urmând să pornească de la poalele muntelui şi să ducă până la Cruce”, a mai precizat antrenorul federal.

De altfel, zilele trecute, specialişti ai Federaţiei Române de Atletism, mai precis preşedintele Comisiei de alergare montană, Liviu Roşca, şi preşedintele Comisiei de competiţii, Nicolae Curta, au vizitat zona, au fost impresionaţi de ofertă şi, împreună cu Cristian Dragomir, au întocmit planul concret al traseului. „Caransebeşul are deja o tradiţie în participarea, cu rezultate bune, la acest gen de concursuri. Chiar zilele trecute, Liliana Danci a câştigat Campionatele Balcanice de Cros la senioare, desfăşurate în Serbia, iar Tania Tilneac şi Ştefania Milu sunt medaliate în competiţii naţionale”, a mai completat Cristian Dragomir.

Antrenorul federal şi-a exprimat speranţa ca această competiţie să fie foarte bine organizată, putând, astfel, să fie pusă în valoare turistică zona Muntele Mic, în special vara. „Menţionez că ar fi cea mai importantă competiţie a noastră, pentru că până acum nu am reuşit să organizăm nimic la acest nivel. Sper, de asemenea, ca în maximum doi ani să organizăm aici un Campionat balcanic de alergare montană, asta numai dacă reprezentantul Asociaţiei Europene de Atletism va fi mulţumit de ceea ce putem noi oferi”, a mai spus Dragomir. De asemenea, antrenorul federal şi-am mai exprimat speranţa că organizatoriii se vor bucura de sprijinul Primăriilor din Caransebeş şi Turnu Ruieni, de sprijinul Salvamontului şi al tuturor iubitorilor sporturilor, în special ai atletismului.

Carmen SENCO