Caransebeşul, înfrânt cu trei goluri de „cascadorii râsului”


fc caransebes rm. valcea 1

CSM Râmnicu Vâlcea – FC Caransebeş 1913 3-0 (0-0)

În etapa a XIV-a, prima a returului, disputată sâmbătă, 14 noiembrie, FC Caransebeş 1913 a întâlnit la Râmnicu Vâlcea, pe stadionul din Zăvoi, „viperele” antrenate de Alex Pelici, după ce gugulanii pierduseră în runda precedentă, la Satu Mare, cu un onorabil 0-1, rezultat care, comparat cu mulţimea de goluri încasate de caransebeşeni până în acel moment, dădea speranţe echipei care, cu doar o zi înainte, s-a despărţit de antrenorul Giovanni Pisano.

Prima – şi de fapt singura – ocazie de gol din prima repriză a gazdelor s-a petrecut în minutul 6, când Staicu a trimis, din 6 metri, peste poarta gugulană. În rest, vâlcenii au pus presiune pe oaspeţi, au expediat multe centrări, neconcretizate însă pe tabela de marcaj, caransebeşenii reuşind să închidă foarte bine culoarele spre poarta lui Birăescu.

În repriza secundă, oboseala deplasării din etapa intermediară de miercuri, de la Satu Mare, coroborată cu distanţa până la Râmnicu Vâlcea, în decurs de numai cinci zile, i-a făcut pe gugulani să cedeze în minutul 56, când „viperele” au avut un atac în care au expediat o diagonală lungă, de pe dreapta, pe stânga, în spatele mijlocaşilor laterali gugulani, Livan a ieşit târziu, mingea a ajuns la juniorul Georgescu, a cărui centrare l-a găsit pe Staicu, care, deşi talonat de Telecican şi Răducu, a trimis cu capul, din 6 metri, în poarta oaspeţilor.

Caransebeşenii puteau egala în minutul 58, când Feneş l-a angajat perfect pe Stoica, acesta, rămas singur cu D. Geantă, a şutat, portarul vâlcean a respins, mingea a ajuns la Livan, şutul acestuia fiind scos în ultima clipă, de pe linia porţii, de un fundaş al gazdelor.

Trebuie menţionat că, pe tot parcursul reprizei a doua, portarul caransebeşean Birăescu a fost nesigur, parcă în contradicţie cu comportamentul exemplar al veteranului Feneş, care în 28 noiembrie va împlini 37 de ani şi care, adus de Dan Doran de la echipa de Liga a IV-a, a făcut faţă cu brio celui de-al doilea meci din eşalonul secund al fotbalului românesc.

Vâlcenii şi-au majorat avantajul în minutul 65, după o lovitură liberă bătută de Neagoe, pe care Cucui a reluat-o, de la 6 metri, cu capul, slab, însă Birăescu a scăpat pur şi simplu mingea în poartă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+2, când acelaşi Birăescu a gafat din nou la 16 metri, ezitând să degajeze, iar Voinea i-a furat balonul şi a înscris în poarta goală.

Chiar dacă nu au reuşit să marcheze, atât la 0-1, cât şi la 0-2, caransebeşenii au încercat să reintre în joc, însă şuturile lui Feneş şi Stelitano au fost scoase de sub bară de goal-keeper-ul vâlcean D. Geantă.

„Ca şi în meciul de la Satu Mare, remarc o determinare în jocul echipei, o voinţă, o plăcere de a juca, dar problemele din sânul lotului, drumul de la Satu Mare, deplasarea la Vâlcea, plus jucătorii fără experienţă au dus la acest rezultat de 0-3. Dacă la Satu Mare a greşit Răducu, acum toate cele trei goluri au fost pe greşeli personale ale noastre, la 0-1 ale lui Livan, fundaşilor centrali şi a lui Birăescu, iar celelalte două doar ale portarului. Tehnico-tactic sunt mulţumit că băieţii au răspuns perfect cerinţelor mele, şi doar golurile de cascadorii râsului, goluri pe care le consider pase la portari ale jucătorilor vâlceni – pe care de altfel ţin să-i felicit pentru că şi-au dorit foarte mult victoria – au făcut diferenţa. Ne aşteaptă patru etape grele, meci acasă cu fosta divizionară A, FC Braşov, intermediară la revelaţia seriei şi a Cupei României – Baia Mare, jocul de luptă cu Pâncota, acasă, precum şi derby-ul Caraşului, între echipa noastră şi Metalul Reşiţa, în care vom încerca să obţinem puncte, dar şi să facem jocuri frumoase, pentru a redresa situaţia, fiindcă, la ora actuală, ne batem cu Tărlungeniul pentru evitarea locului 13, care retrogradează direct”, ne-a declarat după meci Dan Doran.

CSM Râmnicu Vâlcea: D. Geantă, Vasile, I. Stoica, Cucui, Tomozei, Neagoe, Piscanu, Firţulescu (min. 68, Samson), B. Geantă (75, Voinea), Georgescu, Staicu (84, Dumitraşcu); rezerve: Fildan, Luduşan, Ştefan, Iordache. Antrenor, Alexandru Pelici.

FC Caransebeş 1913: Birăescu, Bogdanovici, Imbre, Stelitano, Suru (68, Săulescu), Livan (78, Roşoagă), Telecican, Răducu, Feneş, C. Stoica, Roman (62, Lupu); rezerve: Negrilă, Boldea, Stoichiţoiu, Bona. Antrenori: Toma Peica, Dan Doran.

A arbitrat la centru Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca), asistat la cele două linii de Marius Bălan (Dej) şi Răzvan Mihai Dobre (Şotânga).

Sorin ROGOZ