Caransebeşul, debut cu dreptul în pregătiri


Viitorul Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 9-1 (3-0)

Vineri, 18 august, Stadionul Municipal din Parcul Teiuş a găzduit primul meci de pregătire, atât al formaţiei Viitorul Caransebeş, cât şi al Muncitorului din Reşiţa. După o binemeritată vacanţă, tehnicienii celor două colege de serie au dorit să vadă la lucru atât vechii jucători, cât şi noile achiziţii făcute peste vară. Partida a fost la discreţia gazdelor, însă întâlnirea a constituit un excelent test fizic, dată fiind căldura înăbuşitoare pe care s-a jucat, chiar dacă s-a disputat la orele serii.

Scorul a fost deschis în minutul 4, după o acţiune pornită de pe partea stângă, de la Ciucur, acesta i-a pasat lui Negrei, care, la rândul lui, a prelungit la Şandru, şutul acestuia din urmă, la colţul lung, lăsându-l fără replică pe Lolea.

Următorul gol al gazdelor a picat în minutul 14, atunci când Şandru l-a angajat în adâncime pe Ciucur, acesta a driblat scurt la 16 metri, a intrat în careu şi a şutat sec în dreapta goal-keeper-ului reşiţean.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 35, când, după un corner executat de Şandru, de pe partea stângă, lung, în careul advers, O. Bălan a recentrat la 10 metri, iar Avramovici a reluat imparabil, cu capul, în plasa porţii reşiţene.

Tot în prima repriză ar mai fi de notat faza din minutul 42, atunci când Gavrilă a şutat de la 25 de metri spre poarta caransebeşeană părăsită de Birăescu, însă balonul a trecut puţin pe lângă ţintă, şi cea din minutul 44, când Ţuţul a reluat centrarea venită de pe partea stângă, însă Lolea a reuşit să scoată mingea de sub bară.

Caransebeşenii au început partea a doua cu o ratare, în minutul 48 Avramovici punând latul la 10 metri după o centrare expediată de Şandru, de pe partea dreaptă, însă balonul a trecut la câţiva centimetri de transversala porţii lui Lolea. Atacantul nou-venit în lotul gugulan şi-a răscumpărat greşeala cinci minute mai târziu, când a fructificat centrarea venită de pe dreapta, de la Imbre, ducând astfel scorul la 4-0.

Au urmat două ocazii de gol, câte una de fiecare parte, în minutul 55 Şandru executând plasat o lovitură liberă de la 22 de metri, sus, în stânga portarului, însă Lolea a reuşit să reţină, şi în minutul 56, când Amariei a trimis la câţiva centimetri de bara dreaptă a porţii lui Birăescu o lovitură liberă de la 25 de metri.

Gazdele şi-au mărit avantajul în minutul 58, în urma unei faze rapide făcute de Dumitru pe partea dreaptă, acesta a centrat la semiînălţime, Lolea a respins, însă numai până la Nicoară, care, de la 10 metri, a trimis cu latul în poartă.

Reşiţenii au marcat golul de onoare în minutul 61, când, după o centrare la semiînălţime a lui Chitucea, Amariei a reluat spectaculos, din plonjon, cu capul, în plasa porţii gugulane.

A fost 6-1 în minutul 63, după ce Şandru a înscris din 11 metri, în dreapta lui Lolea, fructificând o lovitură de pedeapsă obţinută tot de el.

Caransebeşenii şi-au mărit avantajul în minutul 75, prin Ciucur, care, scăpat singur spre poarta reşiţeană, a intrat în careu şi, de la 14 metri, l-a executat pe Lolea cu un şut plasat.

Oaspeţii puteau să reducă din handicap în minutul 77, însă şutul înşelător a lui Ezaru, din lovitură liberă de la 22 de metri, a fost respins de Birăescu.

S-a făcut 8-1 în minutul 79, când Imbre, aflat pe partea dreaptă, a aşezat mingea pentru Dumitru, şutul acestuia de la 18 metri, la colţul lung, dovedindu-se imparabil pentru Lolea.

Ultimul gol s-a înscris cu câteva secunde înainte de fluierul final, atunci când Văluşescu a centrat de pe partea dreaptă, iar Dumitru a reluat spectaculos, din plonjon, cu capul, ducând scorul la 9-1.

„A fost primul meci de pregătire după o perioadă în care am pus accentul mai mult pe condiţia fizică, o partidă în care nu m-a interesat rezultatul, ci integrarea nou-intraţilor în sânul echipei. Am făcut schimbări din 30 în 30 de minute, încercând să le ofer tuturor şansa de a juca minute egale în acest prim meci. După ce am văzut astăzi, eu zic că suntem pe un drum bun, un drum pe care vrem să mergem până la sfârşitul campionatului, îndeplinindu-ne obiectivul pe care ni l-am propus, respectiv promovarea în Liga a III-a”, a declarat după meci antrenorul Viitorului, Dan Doran.

„Pentru noi, acesta a fost şi primul meci, şi primul antrenament după vacanţă. În ansamblu, consider că ne-am mişcat bine, date fiind condiţiile, dar am luat totuşi uşor câteva goluri pe greşelile noastre. Adversarii s-a văzut că au început deja pregătirile, în timp ce noi am adus la echipă câţiva copii noi, vrem să mai aducem şi alţii, sper să fie mai bine, dar, repet, eu sunt mulţumit. Deocamdată nu avem programat un al doilea meci de pregătire, dar cu siguranţă vom mai disputa cel puţin unul până la începerea campionatului. Şi n-aş vrea să închei fără să mulţumesc conducerii clubului pentru că ne susţine în continuare”, a spus Adrian Cîrjan, tehnicianul Muncitorului Reşiţa.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, Gh. Văluşescu, O. Bălan, H. Bona, G. Negrei, C. Ţuţul, I. Feneş, N. Jula, Al. Ciucur, Al. Avramovici, D. Şandru; au mai intrat: N. Imbre, L. Vătafu, C. Nicoară, Ş. Bălan şi Al. Dumitru. Antrenor, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: B. Lolea, C. Sporea, D. Sturzu, S. Alexandru, S. Breşteanu, D. Amariei, R. David, Al. Chelu, M. Gavrilă, C. Cuzma, C. Chitucea; au mai jucat C. Sandu, I. Găman, C. Roşu şi A. Ezaru. Antrenor, Adrian Cîrjan.

A arbitrat la centru Remus Orleanu, asistat la cele două linii de Remus Mureşan şi Adrian Mititelu, toţi din Caransebeş.

Următoarea partidă de pregătire a gugulanilor va avea loc marţi, 22 august, de la ora 18, când vor întâlni pe Stadionul Municipal pe nou-promovata în Liga a IV-a, Foresta Armeniş.

Sorin ROGOZ