Caransebeşul a bătut Cupa. Reşiţa nu…


caransebes resita 1

FC Caransebeş – Metalul Reşiţa 9-8 (1-1, 1-1)

Peste 1.500 de spectatori au venit marţi, 9 septembrie, în tribunele Stadionului Municipal din Parcul Teiuş pentru a asista la ceva mai mult decât un meci de fotbal – duelul orgoliilor celor două municipii ale judeţului, Caransebeş şi Reşiţa, care s-au întâlnit în faza a V-a a Cupei României. La partidă au asistat şi cei doi primari, Mihai Stepanescu în lojă, şi Marcel Vela în tribună, în mijlocul spectatorilor.
Prima ocazie de gol a aparţinut caransebeşenilor, care, după câteva combinaţii frumoase la 20 de metri, puteau înscrie prin Precup, însă şutul plasat al acestuia a fost scos de sub bară de portarul Zimmermann. În minutul următor, Himcinschi a trecut pe lângă gol, la centrarea de pe dreapta a lui Ologu, tânărul jucător al Caransebeşului nereuşind să ajungă la minge, care a fost prinsă, la 6 metri, de goal-keeper-ul reşiţean.
Încă din debut, jucătorii celor două formaţii „au pus osul”, ceea ce a rezultat fiind un meci aspru, cu dese întreruperi datorate accidentărilor. Gazdele au mai avut o ocazie în minutul 16, atunci când, după un corner de pe partea stângă, mingea respinsă de fundaşii reşiţeni a ajuns la Manea, şutul acestuia din marginea careului trecând puţin peste transversala porţii lui Zimmermann.
Prima ocazie a reşiţenilor s-a consemnat în minutul 21, când, după o pasă primită de pe stânga, Voinea a şutat din careu, în diagonală, pe jos, la colţul lung, mingea scurgându-se la câţiva centimetri de bara porţii apărate de Coca. Peste doar două minute, Voinea nu a mai ratat, fructificând centrarea de pe dreapta venită de la Neagoe, punând latul şi trimiţând balonul în plasa porţii caransebeşene.
În minutul 25, Ganea a furat o minge la 18 metri, a pătruns în careu pe partea dreaptă, şutul său, la colţul lung, trecând puţin pe lângă poarta reşiţeană.caransebes resita 2

Şi oaspeţii au avut o ocazie în minutul 28, când Neagoe a încercat să-l surprindă cu un lob pe Coca, puţin ieşit, balonul trecând la câţiva centimetri de vinclul porţii caransebeşene.

În ultimul minut al primei reprize, Coca a ieşit curajos la picioarele lui Buhăescu, care pătrunsese perpendicular în careul caransebeşean, şi-a pus imediat echipa pe contraatac, faza periculoasă fiind rezolvată de Popescu, care a trimis în corner. Lovitura de colţ de pe partea dreaptă a fost executată de Ganea, centrarea acestuia fiind reluată în gol de Dicu, cu capul, de la 12 metri.
Caransebeşenii au început mai bine partea a doua, având prima ocazie în minutul 50, când Ganea a recuperat un balon la 25 de metri, l-a lansat pe Buşu, care a pătruns în careu pe stânga, şutul său de la 10 metri fiind scos de sub bară de Zimmermann.
Restul părţii a doua s-a jucat mai mult între cele două careuri, singura fază notabilă fiind şutul lui Himcinschi de la 14 metri, din minutul 80, mingea fiind însă reţinută de Zimmermann.
După 90 de minute, s-a intrat în prelungiri, singurul lucru notabil care s-a întâmplat în cele 30 de minute adiţionale fiind scandările triviale şi obscene ale galeriei reşiţene la adresa Caransebeşului.
La loteria penalty-urilor s-au impus caransebeşenii, care au marcat de 8 ori, prin Ganea, Precup, Negoescu, Goşa, Manea, Buşu, Săulescu şi Făiniş, şutul lui Artean fiind apărat de portarul reşiţean, de la oaspeţi transformând Voinea, Aniţoiu, Popescu, Breşneni, Vaştag, Enescu şi Robert, cei care au ratat fiind Roman şi Creţu, ultimul trimiţând balonul pe lângă poartă.
„A fost un meci foarte greu, aşa cum şi anticipam, pentru că în această competiţie nu tot timpul echipa care este considerată favorită câştigă. De aceea este frumos, de aceea ne-am făcut fotbalişti sau antrenori, ca să trăim meciuri cu asemenea încărcătură. Repet, a fost un meci foarte greu pentru noi, un efort foarte mare, nu doream să jucăm 120 de minute, dat fiind faptul că sâmbătă avem un meci foarte greu acasă, cu Unirea Tărlungeni, dar, dacă am ajuns la prelungiri, a trebuit să le jucăm şi până la urmă iată-ne învingători”, a spus după meci antrenorul caransebeşean Sorin Bălu.
Antrenorul reşiţean Daniel Opriţa nu a participat la conferinţa de presă, trimiţându-l în locul lui pe portarul Cristian Zimmermann.
„A fost o victorie meritată, dar în mod special a fost o victorie cu suspans, cu emoţii, un meci frumos, care a plăcut publicului şi care sper să dovedească încă o dată că ceea ce se întâmplă la Caransebeş este o poveste frumoasă. Nu e puţin lucru să dai nouă goluri unei echipe care are experienţă şi palmares, aşa cum are Metalul Reşiţa, dar băieţii noştri au fost mai buni, îi felicit şi le doresc succes în continuare. Felicit şi echipa reşiţeană şi pe antrenorul Daniel Opriţa, pentru că au luptat şi a fost un meci frumos şi corect. Din păcate, galeria reşiţeană a strigat cuvinte obscene, şi regret că o asemenea echipă şi un asemenea oraş au în galerie membri care se dedau la asemenea acte neprincipiale faţă de gazde, pentru că în tribune au fost şi copii şi femei, şi nu cred că era cazul să audă asemenea expresii din partea unor oaspeţi primiţi cu atâta căldură”, a spus după meci şi primarul Marcel Vela.
FC Caransebeş: Coca, Manea, Muscă (min. 57, Artean), Dicu, Ganea, Goşa, Ologu (76, Negoescu), Precup, Buşu, Săulescu, Himcinschi; rezerve: Bujor, Barbu, Gafiţa, Centea. Antrenor, Sorin Bălu.
Metalul Reşiţa: Zimmermann, Creţu, Popescu, Ciobanu, Aniţoiu, Vaştag, Buhăescu (46, Roman), Enescu, Liuba (58, Robert), Voinea, Neagoe; rezerve: Pascal, Tătaru, Feher, Manole. Antrenor, Daniel Opriţa.
Sorin ROGOZ
caransebes resita 3
caransebes resita 4