Caransebeşenii rămân neînvinşi în Liga a II-a!


olt caransebes
FC Olt Slatina – FC Caransebeş 1-1 (0-0)
În etapa a doua a Ligii a II-a, FC Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 6 septembrie, în deplasare, pe FC Olt Slatina, formaţie între buturile căreia a debutat Nuno Claro. Oaspeţii veneau cu un moral ridicat, în urma victoriei cu 1-0 din prima etapă, în faţa celor de la Olimpia Satu Mare, în timp ce gazdele trebuiau să facă tot posibilul pentru a-şi asigura primele 3 puncte din acest debut de campionat, după înfrângerea din deplasare, de la Tărlungeni.
Prima ocazie şi-au trecut-o în cont slătinenii, în minutul 5, când Covalschi, aflat pe partea stângă, a centrat înalt în careu, însă Goşa a respins din faţa lui Rogoveanu.
În replică, în minutul 8, Săulescu a trimis o centrare de pe dreapta, la colţul lung, însă Nuno Claro a respins balonul.
În minutul 13, Gligor l-a lansat în adâncime pe Curtuiuş, însă portarul caransebeşean a ieşit şi a reţinut.
Faptul că s-a jucat pe contre a fost demonstrat şi de acţiunile din minutul 17, când Blănaru a obţinut un corner de pe dreapta, centrarea fiind respinsă de apărarea oaspeţilor, care au plecat pe contraatac, mingea a ajuns pe dreapta, la Lupu, care a şutat la colţul scurt, Nuno Claro reuşind să respingă în corner. După executarea loviturii de colţ, Manea a reluat cu capul puţin pe lângă poarta gazdelor.
În minutul 27, după ce au stopat un atac caransebeşean, gazdele au plecat în viteză spre poarta lui Coca, însă şutul lui Mihăescu, de la 25 de metri, a fost reţinut de goal-keeper-ul gugulan.
În minutul 42, Rogoveanu, de la gazde, a văzut cartonaşul galben, după ce a fost angajat de Blănaru şi a avansat spre poarta gugulană, fază la care Coca a ieşit la 16 metri şi a intervenit, mijlocaşul slătinean fiind sancţionat pentru intrare întârziată.
Caransebeşenii puteau deschide scorul cu un minut înainte de pauză, atunci când, în urma unui corner, Nuno Claro a respins până la Negoescu, care a încercat un lob peste portarul gazdelor, însă Fâşie a scos cu capul de pe linia porţii.
Prima fază mai periculoasă a părţii a doua s-a consumat în minutul 59, atunci când Lupu a expediat un şut de pe dreapta, de la 15 metri, mingea scurgându-se pe lângă bara din dreapta a porţii apărate de Nuno Claro. Peste 5 minute, Precup a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Manea a reluat cu capul la colţul scurt, însă goal-keeper-ul slătinean, aflat la post, a reţinut.
Scorul a fost deschis în minutul 82, când Bobi Verdeş a pus latul la 5 metri, la o centrare venită de la Dobriceanu.
Caransebeşenii, aflaţi în căutarea golului egalizator, au mai avut şi ghinion: în minutul 85, Artean a prins un şut excelent de la 20 de metri, balonul întâlnind transversala porţii apărate de Nuno Claro.
Acelaşi ghinion l-au putut invoca şi gazdele, la faza din minutul 90, când Rogoveanu l-a deschis pe dreapta pe Blănaru, acesta a întors în careu un fundaş advers şi a încercat lobul peste Coca, ieşit dintre buturi, însă balonul a ratat cu puţin ţinta.
În primul din cele 4 minute de prelungire arătate de „centralul” Dan Grigore Botescu, Precup a expediat un şut de la distanţă, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Nuno Claro.
Cel care a aruncat în aer banca tehnică a caransebeşenilor a fost Himcinschi, înlocuitorul lui Poiană, care în cel de al treilea minut al prelungirilor a trimis un şut puternic, mingea fiind deviată de apărarea slătineană în plasa porţii lui Nuno Claro, rămas fără replică la această fază.
FC Olt: Nuno Claro, Radovic, Fâşie, Gligor, Covalschi, Pavel (min. 52, Ignea), Mihăescu, Blănaru, Rogoveanu, Leucuţa (70, Dobricean), Curtuiuş (63, B. Verdeş); rezerve: Mogoşanu, Ştefan, Morariu, Căpăţînă. Antrenor, Dan Oprescu.
FC Caransebeş: Coca, Lupu, Manea, Barbu, Dârvaru, Poiană (87, Himcinschi), Goşa, Negoescu (71, Ganea), Precup, Artean, Săulescu (83, Ologu); rezerve: Bujor, Muscă, Dicu, Centea. Antrenor, Sorin Bălu.
A arbitrat la centru Dan Grigore Botescu, din Bucureşti, asistat la cele două linii de Marius Florin Badea şi Alexandru Mihăilă, ambii din Râmnicu Vâlcea.
Sorin ROGOZ
Sursa: Gazeta Nouă, Statina