Caransebeşul a smuls trei puncte din ghearele ŞoimilorŞoimii Oţelu Roşu – Viitorul Caransebeş 0-1 (0-0)
În etapa cu numărul 10 a Ligii a IV-a, sâmbătă, 10 noiembrie, Viitorul Caransebeş s-a deplasat la Oţelu Roşu, unde, pe Stadionul Vichente Birău, a întâlnit echipa locală Şoimii. După eşecul din runda trecută, când au pierdut cu 2-1 pe teren propriu, în faţa celor de la Progresul Ezeriş, antrenorul Ion Bica a renunţat la o parte dintre titulari şi a băgat în echipa de start câţiva tineri care nu prinseseră prea multe minute de joc până în acel moment. De asemenea, în formula de start şi-a făcut apariţia şi Laurenţiu Vătafu, pentru prima oară după mult timp, el fiind plecat, o bună perioadă, din ţară.
Prima ocazie a partidei au avut-o gugulanii, în minutul 6 Negoescu driblând tot flancul stâng al apărării adverse, însă centrarea sa pe jos, în gura porţii, nu a fost ajunsă de Nicola, căruia i-a lipsit un vârf de gheată pentru a împinge mingea în plasă.
În minutul 9, acelaşi Negoescu a combinat pe partea stângă cu Cărăuşu, acesta a trimis lung pe aripa dreaptă, până la Nicola, şutul bun al acestuia, de la 20 de metri, trecând puţin pe lângă vinclul porţii apărate de Grecu.
Întâmplare sau nu, în minutul 13 acelaşi Negoescu a purtat o acţiune excelentă pe stânga, a centrat la semiînălţime, mingea l-a lovit în mână pe Dănciulescu, aflat în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul Ştefan Diaconu a arătat punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Negoescu, care, spre ghinionul lui, a trimis peste transversala porţii gazdelor.
Oaspeţii au resimţit şocul, cu atât mai mult cu cât, şi în etapa trecută, ei au ratat o lovitură de la 11 metri, astfel că elevii lui Constantin Marcu s-au văzut mai mult în joc. În minutul 23, în urma unui contraatac, mingea a ajuns în preajma careului caransebeşean, Birăescu a ieşit ezitant, iar balonul a ajuns la Anghel, care, cu poarta goală în faţă, dar aflat în unghi, a şutat în plasa laterală. Un minut mai târziu, acelaşi Anghel a centrat lung de pe aripa dreaptă, însă Ştefan a trimis slab, cu latul, de la 10 metri, iar Birăescu a prins fără probleme. Aflaţi în continuare în atac, jucătorii gazdelor au mai avut o ocazie în minutul 38, când Caia, aflat pe dreapta, i-a pasat perfect lui Ispas, acesta a pătruns în careu, însă Birăescu a ieşit decis şi l-a blocat la punctul cu var.
Ultima ocazie a primei reprize le-a aparţinut oaspeţilor, în minutul 42 Negrei executând un corner tăiat, spre interior, de pe partea dreaptă, Grecu a ezitat să intervină, însă lui Nicola i-au lipsit câţiva centimetri pentru a ajunge la întâlnirea cu balonul.
Tot gugulanii au avut prima şansă de a înscrie şi în repriza a doua, în urma unei faze petrecute în minutul 50, când Cărăuşu a trimis perpendicular spre poarta adversă, Negoescu a sărit peste mingea care se îndrepta spre Nicola, aflat la 14 metri, însă portarul Grecu a fost mai rapid şi a respins balonul.
În minutul 53 a fost rândul gazdelor să-şi treacă în cont o ocazie, apărută în urma unui corner executat de pe partea stângă de Ispas, mingea a circulat în careul caransebeşean ajungând din nou la decarul Şoimilor, care a şutat puternic, din unghi, la colţul scurt, însă balonul a trecut milimetric pe lângă vinclul porţii apărate de Birăescu. Două minute mai târziu, Caia a pătruns în careu pe partea stângă, însă a fost blocat de Birăescu, care a plonjat hotărât la picioarele sale, în urma acestei faze ambii jucători având nevoie de îngrijiri medicale. Ultima fază din perioada de dominare a elevilor lui Constantin Marcu s-a consumat în minutul 65, când Nedelcea a pătruns în careul gugulan şi, deşi talonat de Boieriu, a reuşit să şuteze de la 8 metri, însă Birăescu a fost pe fază şi a reţinut.
Unicul gol al partidei s-a marcat în minutul 66, atunci când Negoescu a pătruns pe aripa stângă, l-a driblat pe Grecu, ieşit în întâmpinare, şi, de la 8 metri, a trimis balonul în poarta goală.
Caransebeşenii puteau să-şi mărească avantajul în minutul 69, în urma unei faze de toată frumuseţea făcută de Nicola, care a trecut printr-o fentă rafinată de Goman, însă a intrat în unghi, iar şutul său de la 4 metri, la colţul scurt, s-a oprit în plasa laterală.
Gazdele au rămas în inferioritate numerică în minutul 73, când Iacov a văzut direct cartonaşul roşu după ce l-a călcat, fără balon, pe Frenţ, care era căzut pe teren.
Gugulanii puteau să-şi majoreze avantajul în cel de al doilea minut al prelungirilor, când Frenţ a centrat perfect de pe dreapta, însă Nicoară, care nu se aştepta ca mingea să ajungă la el, a ezitat s-o lovească cu capul de la doar 3 metri.
Şoimii Oţelu Roşu: E. Grecu, M. Goman, G. Dănciulescu, G. Hrudei, O. Dan, Al. Ştefan, G. Anghel (min. 83, S. Opruţ), F. Iacov, D. Ispas, D. Nedelcea, S. Caia; rezerve: C. Radu, B. Frenţescu, R. Stava, M. Constantin, Al. Bondoc. Antrenor, Constantin Marcu.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, C. Govoşdeanu (60, A. Megheleş), F. Boieriu (67, C. Nicoară), Al. Nicola, M. Frenţ, C. Arnăut, L. Vătafu, G. Negrei, I. Drăgoi, R. Cărăuşu, C. Negoescu; rezerve: D. Socaci, A. Marco. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Ştefan Diaconu (Reşiţa), asistat la cele două linii de Claudiu Gogu (Reşiţa) şi Daniel Cocora (Bocşa).
Observatori: Cornel Corocan (Reşiţa) şi Valentin Vărzan (Oţelu Roşu).
Sorin ROGOZ