Caransebeşenii s-au oprit o clipă pentru Beatrice


În zilele de 27 şi 28 mai, Organizaţia pentru Strategii şi Programe de Dezvoltare Caransebeş, în parteneriat cu Casa de Cultură „George Suru” şi Primăria municipiului Caransebeş, a organizat cea de a patra ediţie a Festivalului „Copii pentru Copii”, pentru strângerea de fonduri în scopuri umanitare. Pe parcursul a două zile, în sala de spectacole a Casei de cultură, au avut loc reprezentaţii artistice, susţinute în sprijinul elevei voluntare Beatrice Chincia, din în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „Traian Doda”, care a suferit un grav accident de maşină în primăvara acestui an şi refacerea ei fizică necesită foarte multe intervenţii chirurgicale şi tratamente de specialitate.

Pentru sufletul ei răvăşit de tragedia prin care a trecut, sloganul campaniei de anul acesta a fost „Opreşte-te o clipă: Beatrice are nevoie şi de tine!”. Beatrice a pierdut-o în data de 8 martie pe prietena ei Alexandra, care s-a ridicat înger asupra oraşului. Beatrice avea şi are în continuare nevoie de speranţă, de clipele celor din jur alături de ea, care, împreună, să-i poată şterge lacrimile de pe obraji.

Momentele artistice au fost susţinute de copiii şi elevii unităţilor de învăţământ caransebeşene. Astfel, marţi, 27 mai, pe scena Casei de cultură au evoluat micuţii din grădiniţe şi elevii claselor I-IV, iar miercuri, elevii de gimnaziu şi liceenii.

Cu acest prilej, au fost puse în vânzare tichete umanitare în valoare de 3 lei, în vederea obţinerii unui sprijin pentru Beatrice, cea care a învăţat să ajute la nevoie şi care, acum, are, la rândul ei, nevoie să fie ajutată.

Sonia BERGER