Caransebeşenii i-au băgat pe mineri în ,,subteran”


CS Scorilo-Autocatania II – Minerul Anina 2-1 (0-1)

Pe o vreme frumoasă, dar rece, într-o atmosferă de toamnă autentică şi pe un vânt specific malului Timişului, sâmbătă, 9 octombrie, s-a disputat etapa a IX-a a Ligii a IV-a la fotbal, în cadrul căreia echipa Scorilo-Autocatania II din Caransebeş a primit, pe teren propriu, replica formaţiei Minerul Anina. Încrezători în victoria pe care o considerau firească – având în vedere evoluţiile bune din ultimele două partide şi faptul că oaspeţii ocupau locul 9 în clasament –, în minutul 3, toată echipa caransebeşeană era deja în jumătatea adversă de teren. Tot atunci s-a înregistrat şi primul şut la poartă, autor Dragu, care a tras de la 22 de metri, mingea scurgându-se la câţiva centimetri de bara porţii apărate de Străin. Preţ de câteva minute bune, gazdele au purtat o serie de acţiuni în careul minerilor, însă insuficient de incisive, niciuna dintre acestea nefinalizându-se cu şut.

În minutul 10, Burlui, de la oaspeţi, l-a faultat la 17 metri, lateral-stânga, pe Geneţ, lovitura liberă executată de Dragu fiind respinsă cu capul de Dör. Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Vireag să-l încerce cu un şut de la 17 metri pe portarul oaspeţilor, însă Străin a reţinut balonul. Caransebeşenii au continuat să paseze bine, combinând frumos, însă numai până la linia careului de 16 metri. Poate tocmai din această cauză şi atacanţii au căutat şuturile de la distanţă, aşa cum a făcut-o şi Bona, care, în minutul 17, a tras de la 25 de metri, însă mingea a trecut pe lângă poartă.

Încet, încet, oaspeţii au început să echilibreze jocul, având două lovituri libere în minutele 18 şi 20, ambele executate de Lupu şi ambele rămase fără rezultat pe tabela de marcaj. Scorul avea să fie deschis tot de echipa antrenată de Marian Meşinschi. În minutul 28, Ivanici l-a faultat la 25 de metri pe Bouda, ,,centralul” Silviu Dubei dictând lovitură liberă. A executat excelent, pe lângă zid, Corcodel, şutul plasat, în apropiere de vinclu, făcând inutil plonjonul lui Socaci. Caransebeşenii şi-au revenit repede, căutând să înscrie cât mai repede golul egalizator, astfel că în minutul 34 au purtat o acţiune prelungită de atac în careul oaspeţilor, finalizată cu centrarea de pe dreapta a lui Puşchiţă, care a depăşit însă buchetul de jucători aflaţi în aşteptarea ei. Pe contraatac, Bouda, a avut o incursiune pe partea dreaptă, însă şutul său din colţul careului, deşi l-a întins serios pe Socaci, a trecut la câţiva centimetri de bară. Tot Socaci s-a evidenţiat în minutul 38, când a respins lovitura liberă executată de la 30 de metri de Lupu. Trei minute mai târziu, minerii îşi puteau mări avantajul, însă la centrarea bună a lui Călin, Corcodel a pus latul greşit, de la doar 8 metri, iar mingea a trecut peste poarta lui Socaci.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 42, când Ivanici a fost trântit în careu, ,,centralul” Silviu Dubei judecând faza după propriile-i criterii şi acordându-i mijlocaşului caransebeşean cartonaşul galben pentru simulare, în loc să indice punctul cu var, gestul său stârnind protestele jucătorilor şi ale staff-ului gazdelor.

Nu se ştie dacă prezenţa pe stadion a caransebeşeanului Dan Alexa, actualmente jucătorul lui Poli Timişoara, i-a inspirat pe băieţii antrenaţi de Dan Doran, cert e că după pauză au ieşit extrem de montaţi de la vestiare. Astfel, în doar câteva minute, caransebeşenii au pus în pericol poarta lui Străin cât nu au făcut-o în toată repriza întâi. În minutul 49, ,,capul” lui Geneţ, după executarea unui corner, a fost respins de pe linia porţii de Bouda. În minutul 51, lovitura liberă bătută excelent, de la 30 de metri, de Bona, a fost scoasă cu greu de sub bară de Străin, pentru ca ratarea din minutul 53, atunci când Ştefănuţ a trimis de la 6 metri, pe lângă poartă, mingea prelungită cu capul de Lepa, să-i exaspereze atât pe jucători, cât şi pe spectatori. Un minut mai târziu, căpitanul caransebeşenilor, Arnăut, a tras la colţul lung din careu, însă mingea a nimerit bara. Iureşul gazdelor a continuat, acelaşi Arnăut prinzând un şut bun, de la 25 de metri, mingea trecând puţin pe lângă vinclul porţii adverse, faza repetându-se 3 minute mai târziu, însă cu Bona în prim-plan.

Egalarea avea să vină în minutul 66, atunci când Arnăut a centrat de pe dreapta, Frenţ a recepţionat balonul de la 9 metri, a pivotat şi a tras pe jos, şutul său nelăsându-i nicio speranţă lui Străin. În căutarea golului care să le aducă 3 puncte, în minutul 70, Bona mai expediază o torpilă de la 30 de metri, mingea fiind boxată cu greu în corner de Străin, iar Pădean, după o pătrundere excelentă pe stânga, deşi talonat de doi adversari, trage de la 12 metri, însă Străin scoate cu piciorul, cu un reflex de zile mari. Golul victoriei a fost marcat de acelaşi Frenţ, în minutul 78, când, după o combinaţie Arnăut-Ştefănuţ, mingea a ajuns la punctul cu var, de unde ,,nouarul” caransebeşean a trimis-o în plasă.

Din acel moment şi până la finalul meciului, a fost rândul oaspeţilor să alerge după gol. În minutul 81, Burlui a prins un şut bun, pe jos, de la 30 de metri, balonul fiind reţinut de Socaci, care s-a mai evidenţiat în minutul 87, atunci când a ieşit curajos la picioarele lui Steiner şi a trimis mingea în corner. Ultima intervenţie a goal-keeper-ului caransebeşean s-a petrecut în minutul 88, la lovitura liberă executată de la 30 de metri de Călin, când, deşi mascat, a reuşit să devieze balonul în corner.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Puşchiţă, Ştefănuţ, Arnăut, Geneţ, Dovlete, Ivanici, Dragu, Vireag, Bona, Frenţ; rezervă, Flori. Antrenor, Dan Doran. Au mai jucat Ionescu, Pădean, Lepa.

Minerul Anina: Străin, Steiner, Burlui, Călin, Bouda, Retezan, Corcodel, Olaru, Dör, Mihail, Lupu; rezerve: Ifrim, Boboescu, Begu, Orbulescu, Izvernari, Ludică. Antrenor, Marian Meşinschi.

A arbitrat Silviu Dubei, asistat la cele două linii de Gheorghe Drăgoi şi Ovidiu Tămaş.

Observatori: Gheorghe Simion, Ilie Călin.

În etapa a X-a, programată sâmbătă, 16 octombrie, Scorilo-Autocatania II va juca în deplasare, la Muncitorul Reşiţa.

Pagină realizată de Sorin ROGOZ