Get Adobe Flash player

O nouă donaţie pentru Spitalul din Caransebeș

Vizualizari: 417

La mijlocul săptămânii trecute, la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș au ajuns două transporturi de aparatură medicală, acestea fiind aduse de la un spital belgian care a intrat în procedura de reabilitare.

În două zile, au sosit la noi două transporturi de la un spital din Mechelen – Belgia, cu aparate în stare foarte bună, şi vorbim de paturi, paturi de reanimare, ecograf, scaune de transport bolnavi sau scaune cu rotile. De o parte din acest transport beneficiază și Asociația Surorilor Franciscane, cu care colaborăm îndeaproape și care sunt cuprinse și ele în acest proiect demarat în luna octombrie a anului trecut şi care are o valoare totală de 78.000 de euro. Prin acest proiect se vor putea efectua noi investigații precum bronhoscopia, copiii în stare gravă putând fi monitorizați cu aparatură complexă. A mai fost achiziționat și un defibrilator pentru Secția de Anestezie-Terapie Intensivă şi, de asemenea, vor mai fi cumpărate un bronhoscop şi două monitoare funcţii vitale pentru copii. Sperăm să dăm o mână de ajutor pentru înnoirea și buna funcționare a spitalului, suntem la jumătatea proiectului, îl vom duce la bun sfârșit până în această toamnă”, a declarat medicul Dan Tocuț, care este şi membru al Clubului Rotary Caransebeș.

Donația este rodul colaborării dintre Cluburile Rotary Caransebeș, Meerbusch-Büderich – Germania, Houhalen din Belgia, Linz – Austria, Pancevo – Serbia şi Uffenheim din Germania, în cadrul unui proiect Global Grant, de dotare a spitalului caransebeșean.

Bianca METEŞ

Traducere