Transportul, luat la bani mărunţi


Un reprezentant al Autorităţii Rutiere Române şi şapte poliţişti rutieri au organizat în această perioadă acţiuni specifice de control al legalităţii derulării transportului rutier public de persoane pe raza oraşelor şi municipiilor din judeţ. Măsura a urmărit descurajarea conducătorilor auto, pentru a nu mai efectua transport public de persoane în mod ilegal, dar şi combaterea nerespectării normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, în urma acţiunii desfăşurate au fost aplicate un număr de 45 de sancţiuni contravenţionale, din care trei pentru nerespectarea Legii 38/2003 privind taximetria. Un număr de nouă conducători auto au fost sancţionaţi pentru utilizarea telefonului mobil în timp ce conduceau, iar alţi 15 pentru că nu au purtat centura de siguranţă. Din totalul de 81 de autovehicule controlate, doi conducători auto au fost sancţionaţi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, dar le-au fost reţinute şi certificatele de înmatriculare. Pe lângă aceştia, un alt şofer a rămas fără certificatul de înmatriculare pentru că au fost identificate defecţiuni tehnice la autoturism.

De această dată, unui singur conducător auto i-a fost reţinut permisul de conducere pentru încălcarea normelor referitoare la depăşire. În fapt, conducătorul auto a fost surprins în timp ce făcea transport public de persoane în regim de taximetrie. El a efectuat depăşirea unui autovehicul în zona în care această manevră era interzisă, încălcând marcajul longitudinal continuu. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru următoarele 30 de zile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, astfel de acţiuni, ce au ca scop prevenirea faptelor ce perturbă legalitatea transportului public rutier de persoane, vor continua şi în perioada următoare.

Carmen SENCO