Caransebeşenii au bătut… Oţelu la cald


Scorilo-Autocatania II – Metalul Oţelu Roşu 1-0 (0-0)

Însetată de puncte, cea de a doua echipă a Clubului Sportiv Scorilo-Autocatania Caransebeş, care activează în Liga a IV-a, a întâlnit sâmbătă, 11 septembrie, pe teren propriu, pe stadionul din Teiuş, pe Metalul Oţelu Roşu, în cea de a doua partidă disputată acasă în actuala ediţie de campionat. Şi poate tocmai nevoia expresă de victorie a formaţiei antrenate de Dan Doran a făcut ca jocul gazdelor să fie puţin crispat la început, pe fondul şi al aşezării cât mai departe de propria poartă a liniei de apărători a oaspeţilor. Şi, chiar şi în aceste condiţii, prima ocazie de gol a aparţinut, paradoxal, celor de la Oţelu Roşu, ,,capul” din corner, din minutul 11, fiind prins de Socaci. A fost un semnal pe care gazdele l-au recepţionat cum se cuvine, astfel că au ieşit mai decise la joc, creându-şi câteva ocazii de a înscrie. Astfel, în minutul 14, centrarea de pe dreapta a lui Neagu, la capătul căreia aştepta Ov. Bălan, a fost boxată în corner de Grecu, iar şutul bun, dintr-o bucată, de la 30 de metri, al lui Arnăut, a fost prins de portarul oaspeţilor. În minutul 19, protagoniştii primei faze au schimbat rolurile, balonul centrat de Ov. Bălan fiind introdus în poartă de Neagu, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Următoarea fază mai periculoasă s-a petrecut abia în minutul 33, când Dovlete, intrat în careu pe partea dreaptă, a tras la poartă, deşi avea şi posibilitatea centrării. Până la pauză ar mai fi de menţionat două intervenţii bune ale lui Socaci, precum şi trei ocazii ale caransebeşenilor, prin Dovlete – ,,cap” pe lângă bară în minutul 37 şi deviere cu latul, peste poartă, în minutul 38, şi prin Bona, care a executat bine o lovitură liberă de la 30 de metri, prinsă cu dificultate de Grecu.

La fel ca în prima repriză, şi în cea de a doua, ocazia de a deschide scorul a aparţinut tot oaspeţilor, mingea trimisă spre poarta goală în minutul 51 fiind respinsă în ultimă instanţă de către Arnăut. Şi cum ocaziile se răzbună, două minute mai târziu, la un corner bătut de Bona de pe dreapta, Ov. Bălan a trimis cu capul, dintr-un grup de jucători, în plasa porţii lui Grecu. Portarul oaspeţilor a intervenit însă bine la lovitura liberă din minutul 60, executată puternic de Neagu, de la 20 de metri, precum şi la o fază prelungită de atac a gazdelor, în minutul 67, când l-a blocat pe acelaşi Neagu şi a apărat şutul lui M. Bălan.

În minutul 70 a fost rândul lui Ionescu să-l pună la încercare pe Grecu, însă torpila sa de la 30 de metri a fost prinsă în doi timpi de portarul oaspeţilor. Neagu a mai înscris o dată, în minutul 80, însă ,,centralul” Cătălin Novac a anulat golul, pe motiv de ofsaid. Ultima parte a aparţinut oaspeţilor, dar, deşi meciul a fost prelungit cu patru minute, aceştia au atacat steril, fără să pună cu adevărat în pericol poarta lui Socaci.

Scorilo-Autocatania II: Socaci, Ionescu, Ştefănuţ, Arnăut, Geneţ (Ispas), Dovlete (M. Bălan), Bona, Ivanici, Ov. Bălan, Neagu, Dragu (Pădean); rezerve: Radu, Puşchiţă. Antrenor, Dan Doran.

Metalul Oţelu Roşu: Grecu, Marco, Gaşpar, I. Borugă, Dogaru, Sularu, Moldovan, Găină, M. Borugă, Păuna, Ciocan; rezerve: Stăvărache, Enache, Ticu, Inoveanu, Radu. Antrenor, Emilian Birău.

A arbitrat la centru Cătălin Novac, asistat la cele două linii de Sergiu Leu şi Dorinel Sorescu.

Observatori: Răzvan Dumitru, Dorian Micloşină.

  • Întâlnirea dintre juniorii celor două echipe s-a terminat cu scorul de 3-2.

În cadrul etapei a IV-a, intermediară, Scorilo-Autocatania II a jucat miercuri, 15 septembrie, în deplasare, la Bozovici, iar sâmbătă, 18 septembrie, va juca pe teren propriu cu Moldo-Forest Moldova Nouă.

În cadrul etapei a III-a din Liga a III-a, Seria a V-a, desfăşurată vineri, 10 septembrie, s-au înregistrat următoarele rezultate: Şcolar ReşiţaGloria CTP Arad 1-0 (0-0); Luceafărul OradeaACS Recaş 1-0 (1-0); FC HunedoaraMillenium Giarmata 3-0 (1-0); Termo Dr. Tr. SeverinTimişoara SA II 2-1 (1-0); CFR SimeriaNaţional Sebiş 0-1 (0-0); Autocatania CaransebeşBecicherecul Mic 2-0 (0-0); Bihorul Beiuş şi Unirea Sânnicolau Mare au stat.

  • În etapa viitoare, a IV-a, programată vineri, 17 septembrie, Scorilo-Autocatania va juca în deplasare la Gloria CTP Arad.

Clasament Liga a III-a – Seria 5

1 Luceafărul Oradea 3 3 0 0 5 2 9
2 FC Hunedoara 3 2 1 0 9 1 7
3 Termo Dr.Tr. Severin 3 2 1 0 5 3 7
4 Naţional Sebiş 3 2 1 0 2 0 7
5 Autocatania Caransebeş 3 2 0 1 5 1 6
6 CFR Simeria 3 1 1 1 7 6 4
7 Gloria CTP Arad 3 1 0 2 5 5 3
8 Şcolar Reşiţa 2 1 0 1 1 1 3
9 Unirea Sânnicolau Mare 2 0 1 1 1 2 1
10

F.C. SA II Timişoara

3 0 1 2 4 8 1
11 Mama Mia Becicherecul Mic 3 0 1 2 1 5 1
12 Millenium Giarmata 3 0 1 2 4 9 1
13 A.C.S. Recaş 1 0 0 1 0 1 0
14 Bihorul Beiuş 1 0 0 1 0 5 0

Pagină realizată de Sorin ROGOZ