Bordnetze, cea mai tare din Caraş-Severin!Firmele care au cele mai prospere afaceri și care sunt înregistrate în județele din vestul țării sunt controlate de investitori străini. Nici la nivel național nu stăm mai bine, dacă ţinem cont de faptul că 34 de societăţi din 42, luând în calcul şi Capitala, se găsesc în aceeaşi situaţie.
Conform datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, japonezii de la Sumitomo Electric Industries controlează cea mai bănoasă afacere din Caraş-Severin, producătorul de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule, Bordnetze SRL, de lângă Caransebeş, fiind liderul afacerilor din Caraş-Severin în 2018 şi în 2017.
Bordnetze a încheiat anul 2018 cu afaceri nete de 945,48 de milioane de lei, cu 21% mai mari decât în 2017. Bordnetze SRL a avut, în 2018, a doua cea mai mare creştere a numărului mediu de salariaţi dintre companiile private din ţara noastră.
Bordnetze SRL, subsidiara din România a companiei germane Sumitomo Electric Bordnetze, are, în medie, 1.300 de oameni în plus pe statele de plată în anul 2018 faţă de 2017.
Sumitomo Electric Bordnetze face parte din grupul japonez Sumitomo Electric Industries. (B Meteş)