Timişul a înghiţit o viaţă de 14 ani în Teiuş


În cursul zilei de sâmbătă, 21 august, după 48 de ore de căutări, trupul tânărului Ionuţ Cristescu, înecat joi, a fost scos la suprafaţă de un scafandru de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş. Trupul băiatului a fost găsit exact în locul în care fusese căutat timp de două zile, dar, din cauză că acolo adâncimea apei depăşeşte 2,5 metri, a fost imposibil ca el să fie văzut de scunfundătorii voluntar şi imposibil de depistat de căngile pompierilor. Ionuţ şi-a piedut undiţa în apă, a sărit îmbrăcat în Timiş să-şi recupereze băţul, dar viitura produsă de deschiderea barajului de la Zerveşti l-a târât aproape 70 de metri, înghiţindu-l. (C. Senco, L. Dinu)

După căutări febrile, ce au durat aproape 48 de ore, trupul tânărului Ionuţ Cristescu, în vârstă de 14 ani, înecat joi, în jurul prânzului, în râul Timiş, în zona Teiuş, a fost scos la suprafaţă. Eforturile pompierilor Detaşamentului Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic s-au dovedit din păcate inutile, în acest caz fiind nevoie de intervenţia unui scafandru de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, sosit sâmbătă-dimineaţă la Caransebeş. Trupul băiatului a fost găsit exact în locul în care fusese căutat aproape două zile, dar, datorită faptului că acolo apa depăşeşte adâncimea de 2,5 metri, a fost imposibil să fie văzut de scufundătorii voluntari şi imposibil de depistat de căngile pompierilor.

Băiatul se afla singur la pescuit, joi, 19 august, la orele prânzului, când şi-a pierdut undiţa în apă. A sărit îmbrăcat să-şi recupereze băţul de pescuit, dar, din nefericire, tocmai atunci cotele apei au crescut brusc, după ce barajul de la Zerveşti a fost deschis. Copilul a fost luat de natură şi, la aproximativ 70 de metri de locul unde poliţiştii i-au găsit ulterior ghiozdanul, a mai ieşit de două ori la suprafaţă, a strigat după ajutor şi a dispărut în adâncuri. Scena a fost urmărită cu groază de o femeie aflată la plajă, pe malul opus, în locul cunoscut sub numele „La cotitură”. Femeia a alertat lumea aflată în zonă, dar băiatul n-a mai ieşit la suprafaţă, iar atunci oamenii au alertat Serviciul 112. La faţa locului s-au prezentat pompierii Detaşamentului Caransebeş al ISU Semenic, Ambulanţa şi reprezentanţii Secţiei Criminalistice a Poliţiei municipiului. Au început căutări febrile, la care au luat parte şi doi voluntari. Potrivit agentului-şef Cristian Seracin, nivelul brusc crescut al apei, şi diferenţa mare de temperatură au făcut ca băiatul să fie depăşit de situaţie.

Ionuţ ar fi trebuit ca peste o lună să devină elev în clasa a VIII-a Liceului Pedagogic. Imediat după ce a fost scos din apă, trupul lui a fost transportat la Morga Spitalului, pentru necropsie.

Carmen SENCO

Liviu DINU