„Bijuteria Banatului”, de la Caransebeş, la Bocşa


Duminică, 17 noiembrie, la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Bocşa  Română, răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul „Gheorghe Dobreanu” al Catedralei istorice  „Sfântul Gheorghe” din Caransebeş. Alături de cor, la Bocşa a fost present şi părintele inspector  eparhial Călin V. Ianchiş. Aleasa interpretare a corului caransebeşean a adus în sufletele tuturor credincioşilor prezenţi multă bucurie şi emoţie.

  În cuvântul de încheiere, părintele inspector a transmis binecuvântarea Prea Sfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, şi a adus mulţumiri preoţilor, Corului „Armonia” din Bocşa şi credincioşilor pentru călduroasa primire. De asemenea, părintele paroh Silviu Ferciug a mulţumit părintelui inspector, dirijorului corului, prof. Maria Poneţchi, precum şi coriştilor, pentru că au binevoit să încânte auditoiul cu glasurile lor minunate, afirmând că această formaţie corală este o „bijuterie a Banatului”, fapt consemnat şi în Cartea de Onoare a corului caransebeşean.

La finalul Sfintei Liturghii, corul „Gheorghe Dobreanu” a susţinut un concert de imnuri religioase, după care toţi cei prezenţi au participat la o agapă frăţească. (M. Doman)