Apa şi drumurile, pe agenda Primăriei Slatina-Timiş


Proiectele aflate în lucru şi pentru care administraţia locală din Slatina-Timiş speră să obţină finanţare se ridică la suma de 1,8 milioane de euro, acestea vizând lucrări importante pentru localitate.

Primarul Gheorghe Roma ne-a spus că reabilitarea Staţiei de epurare din centrul de comună, construită în 1994 cu sprijinul prietenilor din localitatea belgiană Geel, cu care Slatina-Timiş s-a înfrăţit în 1992,  este unul dintre acestea. În plus, proiectul mai prevede şi introducerea reţelei de apă curentă şi canalizare în satul aparţinător Sadova Nouă, valoarea totală fiind 800.000 de euro.

Un alt proiect prevede efectuarea unor lucrări pe mai multe porţiuni de drumuri din comună, în lungime totală de 10 kilometri. Cele mai importante tronsoane sunt drumul de legătură între satele Ilova şi Sadova Nouă, în lungime de 2,4 kilometri, care ar scoate traficul de pe Drumul european, şi un alt segment de drum, în lungime de 4 kilometri, care ar facilita accesul fermierilor din localitate la terenurile agricole. Valoarea acestui proiect este de un milion de euro, a mai spus edilul.

Pe agenda Primăriei se mai află şi modernizarea centrului comunei şi a spaţiilor verzi din Slatina-Timiş. „Este un proiect mai vechi, pe care vrem să-l reactualizăm, pentru a-l depune prin Grupul de Acţiune Locală «Ţara Gugulanilor»”, a adăugat Gheorghe Roma.

Bianca METEŞ