Apprenez le francais!


Amfiteatrul Liceului Teoretic „Traian Doda” din municipiul Caransebeş a fost recent gazda lansării lucrării de specialitate intitulate „Apprenez le francais! – Învăţaţi franceza!”. Cartea respectivă marchează debutul editorial al profesoarei de limba franceză Rodica-Eugenia Fiedler, care activează la instituţia de învăţământ din urbea de pe Timiş şi Sebeş de mai bine de 30 de ani.

Materialul nou lansat se adresează tuturor celor interesaţi de studiul limbii franceze, urmărind atât valorificarea şi aprofundarea unor abilităţi existente, cât şi abordarea punctuală a unor aspecte mai complexe, de ordin gramatical, astfel încât cititorul să poată intra în contact cu subtilităţile şi adevăratul farmec al acestei limbi de circulaţie internaţională. Între altele, în cartea intitulată „Apprenez le francais! – Învăţaţi franceza!”, cei interesaţi au ocazia să se documenteze în ceea ce priveşte redactarea la standarde europene a unui Curriculum Vitae, a unei scrisori de intenţie sau prezentarea adecvată la un interviu de angajare.

De asemenea, materialul include un număr de 18 teste-grilă, dar şi o serie de eseuri, redactate în limba franceză, despre unele aspecte şi domenii de interes general.

Cartea de specialitate ce poartă semnătura profesoarei Rodica-Eugenia Fiedler este însoţită de un Compact-Disc ce vine în întâmpinarea elevilor din clasele terminale, care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat. Între alte aspecte dedicate studiului limbii lui Voltaire, CD-ul mai include 15 clipuri care explică detaliat o serie de cuvinte sau expresii şi contextul în care acestea se utilizează, 22 de cântece tradiţionale, precum şi 25 de poezii în limba franceză.

Liviu DINU