Apele gugulanilor, luate la bani mărunţiÎn cursul săptămânii trecute, în spațiul hidrografic Banat au avut loc acțiuni de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.
Anul acesta au fost verificate lucrările de apărare împotriva inundațiilor afectate de inundațiile din vară și lucrările de apărare pentru care au fost stabilite măsuri la controalele anterioare, informează Apele Române Banat.
În zilele de 19 și 20 octombrie au fost verificate lucrările administrate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin la Acumularea de la Zervești, unde s-au controlat lucrările de refacere a digului de contur, pe râul Bistra – confluență cu râul Axin, unde formațiile de lucru Obreja și Caransebeș execută lucrări de refacere a digului și malului stâng, în prezent mai lucrându-se la reprofilarea albiei râului, şi pe râul Timiș, la Caransebeș, unde s-au executat lucrările de refacere a eroziunii digului în zona Racovița, acestea fiind în curs de încheiere, dar încă se mai lucrează la reprofilarea albiei râului.
„La sfârșitul săptămânii, când s-a încheiat procesul-verbal, s-a stabilit și un plan de măsuri care va fi supus aprobării prefectului județului, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin. Ulterior, Planul de măsuri va fi transmis tuturor celor responsabili, pentru a-l pune în aplicare pentru perioada următoare. Să păstrăm apele curate! Să lăsăm mai mult spațiu pentru râuri!”, se mai arată în comunicatul primit de la Apele Române Banat.
Geanina LUCA